Ünnep

2023.12.01. 14:34

Fellobbant az első adventi gyertya a lajosmizsei iskolában

Immáron hatodik éve díszítik fel a Lajosmizsei Fekete István Sportiskolai Általános Iskola osztályai a fenyőfáikat újrahasznosított díszekkel. Péntek reggel egy újabb hagyománnyal, az adventi gyertyagyújtással kötötték össze az iskolai tradíciót, amikor is fellobbant a várakozás időszakának első gyertyája az iskolában.

Horváth Péter

Plichta Ildikó intézményvezető és Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója

Fotó: Lajosmizsei általános iskola

– Adventi készülődésünk része, hogy kicsikkel és nagyokkal együtt gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit. Iskolai közösségünk az ünnepélyes gyertyagyújtással hétről hétre közös élményként, együtt éli meg a karácsonyra készülődés lélekmelengető varázsát, hogy mindannyiunk szívébe költözhessen az ünnep – mondta Plichta Ildikó intézményvezető.

A gyertyagyújtás hangulatát a 4. évfolyamos énekkar karácsonyi dallamai és iskolánk néptáncosai tették ünnepélyessé. A gyertyagyújtáson jelen volt Basky András, Lajosmizse polgármestere és Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában