Egyhangú szavazás

2023.12.07. 17:51

Esküt tettek a helyi választási bizottság tagjai Kalocsán

Egyhangú szavazással döntöttek a kalocsai képviselők a választási biztosság tagjairól.

Zsiga Ferenc

A fotón jobbról balra: Csikósné Vörös Marianna, Dr. Schön Ferenc, Dr. Herbi Mónika, Dr. Réfy Vilmos, Markella Viktor

Fotó: Zsiga Ferenc

A városi képviselő-testület november 30-i ülésén zárt ajtók mögött tárgyalt a Helyi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztásáról, a döntést határozatba foglalták. A zárt ülés végén dr. Filvig Géza polgármester ismertette, hogy a képviselők kiknek szavaztak bizalmat.

Mint elhangzott, egyhangú szavazás mellett tagoknak dr. Schőn Ferencet, dr. Réfy Vilmost és Markella Viktort, a bizottság póttagjainak pedig dr. Herbi Mónikát és Csikósné Vörös Mariannát választotta meg a képviselő-testület.

A megválasztott tagok és póttagok december 5-én, kedden, a városháza dísztermében dr. Filvig Géza polgármester előolvasása mellett letették az esküt.

Az eskü (fogadalomtétel) legfontosabb jogi hatása, hogy a választási bizottság tagja csak ezt követően gyakorolhatja jogait. A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény szerint az esküt tett személyek az Európai Parlament tagjainak, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselők közös eljárásban tartott 2024. évi általános választásán lesznek a Helyi Választási Bizottság tagjai, illetve póttagjai. A Helyi Választási Bizottság választott tagjának megbízatása a következő helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választására megválasztott választási bizottság alakuló üléséig, azaz 2029-ig tart. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában