Bács-Kiskun

2023.12.15. 17:36

Elismeréseket adtak át az év végi főorvosi értekezleten – galériával

Elismeréseket adtak át a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház szerda délután tartott Ünnepi Főorvosi Értekezletén. Az ünnepségen a menedzsment mellett részt vettek a a telephelyi, osztály- és részlegvezetők is - olvasható a kórház közleményében.

Horváth Péter

Elismeréseket adtak át az év végi főorvosi értekezleten

Fotó: BMK Oktatókórház

Köszöntőjében évet értékelt dr. Gondos Miklós főigazgató, vármegyei intézményvezető, továbbá dr. Horváth Zsolt orvosigazgató, Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató asszony és Zsarnay István gazdasági igazgató is.

A rendezvényen átadták a legmagasabb kórházi elismeréseket: a Semmelweis Ignác Emlékplakettet, a Széchenyi István Emlékplakettet, a Kossuth Zsuzsanna Emlékplakettet és Tudományos Díj Emlékplakettet.  Emellett gratuláltak az idén egyéb elismerésben részesült és tudományos minősítést szerzett munkatársaknak is.

Az emlékplakettben részesülők nevét az előcsarnokban található márványtáblákra gravírozzák.

A rendezvényen gratuláltak a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozat kitüntetésben részesült dr. Gyenes Vilmos gyermekkardiológus főorvosnak, a Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Varga Istvánnénak, a Rendelőintézet szemészeti szakrendelés asszisztensének, dr. Somogyi Tihamér gyermekbőrgyógyász főorvosnak, Kovács Lajos műszaki osztályvezetőnek, dr. Eltignani Abdelmagidnak, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely Központi Röntgen Osztály osztályvezető főorvosának és dr. Kazacsay Lászlónak, a kalocsai Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosának.

Pro Sanitate Díj elismeréséhez gratuláltak dr. Raskó Endre sebész főorvosnak.

A PhD tudományos fokozatuk megszerzése alkalmából gratuláltak dr. Lantos Juditnak, a Neurológiai-és Stroke Osztály szakorvosának, illetve dr. Dubravcsik Zsoltnak, a Gasztoenterológiai Osztály osztályvezető főorvosának.

Egyetemi aranyokleveléhez, és 50 éven át kifejtett értékes szakmai munkájához gratuláltak Dr. Bense Katalin gyermekideggyógyász főorvosnőnek.

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház az orvosi, szakdolgozói, gazdasági-igazgatási és a tudományos területen kimagasló munkát végző munkatársai számára emlékplakettet és tudományos díjat alapított, amelynek átadására minden évben az év végi ünnepi szakmai főorvosi ülésén kerül sor.

Semmelweis Ignác Emlékplakett elismerésben részesült dr. Tóth János a II. Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvos helyettese, aki 1985 óta az intézmény munkatársa. Orvosi munkájának elismeréséül, valamint a belgyógyászat és az endokrinológia területén kifejtett magas színvonalú gyógyító tevékenységéért, az orvosok gyakorlati oktatásában kifejtett áldozatos munkája elismeréseként kapta meg idén a Semmelweis Díjat.

Kossuth Zsuzsanna Emlékplakett elismerésben részesült Mezei Mária az Urológiai Osztály műtős szakasszisztense, vezető ápoló helyettese, aki 2011 óta dolgozik az intézményben. Mezei Mária az egészségügyben végzett kiemelkedő munkájáért, a betegekkel, munkatársakkal tanúsított empatikus magatartásáért, szakmai munkájának elismeréseként részesült a díjban.

Széchenyi István Emlékplakett elismerésben részesült Zsarnay István gazdasági igazgató. Egészségügyi pályafutását 1991-ben kezdte,1993-tól gazdasági igazgatóként dolgozott több intézményben is. Három évtizedes szakmai tapasztalatával és kiemelkedő szaktudásával 2021. márciusa óta a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház menedzsmentjét erősíti.

Tudományos díj elismerésben részesült dr. Dubravcsik Zsolt Phd, a Gasztroenterológiai Osztály osztályvezető főorvosa, aki 1999 óta dolgozik az osztályon, melyet 2021 óta vezet. Tudományos tevékenysége keretében számos új terápiás endoszkópos módszer kifejlesztésében vett és vesz részt, kimagasló tudományos és oktatói munkájának elismeréseként részesült a díjban.

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztálya és Járóbeteg Szakellátása Elismerő Oklevélben részesült az osztályos gyógyító tevékenységükön kívül végzett kiemelkedő társadalmi szerepvállalásukért. 

A díjat a munkaközösség nevében dr. Máttyássy Adrienn Phd osztályvezető főorvos, címzetes egyetemi docens vette át. A méltatásban elhangzott, hogy a Pszichiátriai Osztály munkatársai gyógyító munkájuk mellett küldetésüknek tekintik, hogy segítsék a pszichiátriai betegséggel élő személyek emberi méltóságának megőrzését és a mentális betegségeket megbélyegző előítéletek lebontását. Ebben az évben egy rendhagyó, célzottan antistigma programsorozatot szerveztek, melynek során, céljuk az volt, hogy pozitív, közösségi élményeket teremtsenek a mentális betegséggel élők és hozzátartozóik, az ezen a szakterületen dolgozók, valamint az erre nyitott érdeklődők számára.

A főorvosi értekezleten köszöntötték az új megbízott és kinevezett osztályvezető főorvosokat is. November 1-től az Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fül-Orr-Gégészeti Osztály vezetésére dr. med. habil. Bella Zsolt Phd. osztályvezető főorvosi megbízást kapott. 

November 15-től a Központi Műtő vezetésére Dr. Lénárt Endre Műtővezető főorvosi megbízást kapott. December 1-től a Sürgősségi Belgyógyászati Osztály vezetésére Tóthné dr. Agárdi Szilvia osztályvezető főorvosi kinevezést kapott. December 1-től a II. Belgyógyászati Osztály vezetésére dr. Wórum Endre osztályvezető főorvos kinevezésben részesült. 2024. január 1-től a Reumatológiai Osztály vezetésére dr. Törőcsik Katalin osztályvezető főorvosi megbízást kapott.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában