Kiskunhalas

2023.12.10. 21:25

Bocskorás Bertalan: Legyetek türelemmel és erősítsétek meg a szíveteket – galériával

Advent második vasárnapja a keresztény kultúrkörben a remény üzenetét hordozza. A katolikusoknál ezt a liturgia szerinti miseruhával megegyezően lila színű, a protestánsok esetében pedig a piros színű gyertya lángjának fellobbanása jelképezi. Bocskorás Bertalan református lelkész a kiskunhalasi második adventi gyertya meggyújtása előtt arról beszélt, hogy legyünk türelemmel, az emberek erősítsék meg a szívüket, legyenek türelemmel, mert az Úr eljövetele közel van.

Pozsgai Ákos

Bocskorás Bertalan református lelkész gyújtotta meg a második gyertyát

Fotó: Pozsgai Ákos

Az örökzöldből font adventi koszorú önmagában is a fény iránti vágyakozást szimbolizálja, amely a keresztény kultúrkörben az Isten végtelen szeretetére utal és azt a reményt fejezi ki, amellyel az ember teremtője felé fordul. A remény, a hit lángját gyújtották meg Advent második vasárnapján az adventi koszorún Kiskunhalason is a Városháza díszudvarán, ahol Bocskorás Bertalan református lelkész igehirdetésében arról beszélt, hogy karácsony előtt van egy vágy az emberek szívében, hogy milyen ünnepet szeretnénk, de teljesen más a valóság és a kettő között ott van a szakadék, amely gyakorta feszültséget okoz az emberekben, ami sokszor nem is tudatosul bennük, ebből pedig születik egy türelmetlenség. – „Legyetek tehát türelmesek az Úr eljöveteléig. Legyetek türelemmel és erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van.” – mondta, majd meggyújtotta az adventi koszorún a második gyertyát.

December 17-én, advent harmadik vasárnapján szintén a Városháza díszudvarára várják a halasiakat, amikor az evangélikus egyház lelkésze gyújtja majd meg adventi koszorún a harmadik gyertyát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában