MNÁMK

2023.12.14. 20:22

Az ország legjobb ötven gimnáziuma közé jutott a bajai iskola

A HVG a 2022-2023-as tanévben elért eredmények alapján ismét összeállította a Magyarországon működő gimnáziumok rangsorát. Történelem tantárgyból a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja (MNÁMK) diákjai 4., nyelvi érettségik tekintetében 8. helyen végeztek, tájékoztatta a baon.hu-nak az intézmény sajtóirodája.

Márton Anna

Szalagavató a MNÁMK sportcsarnokában december 8-án

Fotó: Beküldött fotó

Az összesített rangsorban 49. a bajai MNÁMK az ország gimnáziumai között. Az alapítványi fenntartású intézmények között a 2. helyet szerezte meg a bajai német iskola.

A HVG országos mérések, érettségi átlagok és egyetemi felvételi eredmények alapján állította fel ezeket a rangsorokat. Figyelembe vették, hogy az intézmények tanulói az országos kompetenciamérésen matematikai és szövegértési képességek tekintetében milyen eredményt értek el. Kiszámolták a matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem és idegen nyelvi érettségi eredmények iskolai átlagát, ahol plusz pontot jelentett az emelt szintű vizsgák magas száma.

Áttekintették az iskolák felsőfokú továbbtanulási eredményességét a nappali tagozaton állami alap- és osztatlan képzésbe bejutott tanulók által elért pontszámai átlaga alapján. Szempont volt az is, hogy az intézményből hány tanuló folytatja tanulmányait külföldi egyetemen. Az MNÁMK német nemzetiségi intézményként és külföldi német iskolaként sokszínű és különleges képzési programot valósít meg, ahol minden diák megtalálhatja az érdeklődésének, képességeinek megfelelő utat az érettségihez.

A szép eredményekben benne van a magyar és német anyanyelvű pedagógusok, a lelkes diákok és az őket segítő intézményi dolgozók munkája, ezen felül mindaz, ami számokkal nem mérhető: a nyitott iskolai légkör és az intézmény közösségének együttműködést segítő összetartozása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában