Ünnep

2023.12.24. 10:48

Az adventi koszorú negyedik gyertyáját is meggyújtották Kecskeméten – galériával

Szombaton meghitt ünnepi hangulat járta át Kecskemét főterét. A karácsonyi szellemet a nagy pelyhekben hulló hó is megidézte.

Orosz Fanni Flóra

Kecskemét főterén is felgyulladt az adventi koszorú negyedi gyertyája

Fotó: Bús Csaba

Bár hagyományosan minden vasárnap gyullad meg az adventi gyertyaláng, Kecskemét főterén, ünnepi keretek között ez már szombat este megtörténhetett. A főteret ünnepi dallamokkal töltötték meg, az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei, a Kodály Zoltán Ének-zenei Iskolai kórusnak lelkes tagjai és egy rövid színdarabbal készültek a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola diákjai.

A Hírös Agóra Téli Csodaország és Kecskeméti Advent elnevezésű programsorozatán szombaton gyújtották meg a városi adventi koszorú gyertyáit. A város önkormányzata, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, valamint a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ szervezésében hatalmas sikere volt az együtt ünneplésnek, még a havas időjárás ellenére is. Bár az is elképzelhető, hogy a havazás csak még inkább meghozta a kecskemétiek ünnepi hangulatát. Az egybegyűlteket dr. Finta József érseki helynök, a kecskeméti főplébánia plébánosa köszöntötte, majd az adventi gyertyákat meggyújtotta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő. A hópelyhekkel gazdagított gyertyagyújtás után szeretetvendégséggel vártak mindenkit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának tagjai.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában