Koncert

2023.12.03. 16:38

Adventi muzsika töltötte be a halasi múzeum kiállítótermét – galériával

A Thorma János Múzeumban szombat délután a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola adventi koncertjével elkezdődött az év végi ünnepvárás időszaka Kiskunhalason is. A különféle zenei és szabadtéri rendezvények egymást követik majd az elkövetkezendő napokban egészen karácsonyig.

Pozsgai Ákos

Hamza Barbara fuvolán játszott a közönségnek

Fotó: Pozsgai Ákos

Thorma János monumentális festményeinek ad helyet a legnagyobb kiállítóterem, ahol a helyiség kiváló akusztikájának köszönhetően rendszeresen tartanak komolyzenei koncerteket is, szombat délután adventi és karácsonyi muzsika töltötte be a termet. A Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai és magánénekesei adtak kiváló koncertet, ahol a barokk kortól egészen napjainkban élő zeneszerzőkig hangzottak el különböző zeneművek. Hamza Barbara fuvola, Petrovics Máté hegedű, Fodorné Zöldi Nikolett magánénekes, valamint Kovács Andrea, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és helyettese, Juhászné Zelei Judit zongorajátéka varázsolta el a szépszámú közönséget, akik minden előadott zenemű után hatalmas vastapssal jutalmazta a fellépő művészeket.

Vasárnap délután 17 órakor a városháza díszudvarába várják az érdeklődőket, ahol a baptista egyház képviselője gyújtja majd meg az adventi koszorún az első gyertyát.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában