Ünnep

2023.12.04. 18:52

Adventi fényárba borult Kiskunhalas központja is – galériával

Fellobbant az első gyertya Halas adventi koszorúján is, fényárba borult a főtér és a városháza díszudvara vasárnap kora este. Friebert Tibor, a helyi baptista gyülekezet lelkésze gyújtotta meg az első lila gyertyát, ami Ádámot és Évát szimbolizálja, akiknek Isten elsőként ígérte meg a megváltást, ezért ez a gyertya a hit jelképe.

Pozsgai Ákos

Az idei évben a karácsony előtti adventi időszak ünnepi rendezvényeinek fő helyszíne a halasi Városháza díszudvara, ahol helyet kapott az adventi koszorú is

Fotó: Pozsgai Ákos

Az idei évben a karácsony előtti adventi időszak ünnepi rendezvényeinek fő helyszíne a halasi városháza díszudvara, ahol helyet kapott az adventi koszorú is. Vasárnap este sokan jöttek el az első gyertyagyújtásra, ahol Friebert Tibor baptista lelkész arról beszélt, hogy nem szabad elfeledkezni az ünnepvárás időszakában sem arról, hogy nem a felhajtásról, a tökéletességről kell, hogy szóljon az adventi időszak, a karácsony, hanem a hitről, az egymásra figyelésről. 

December 6-án, szerda délután 15.30 óra kezdettel rendezik meg a városi Mikulás napot a városháza díszudvarban, ahol a Pöttyös bögre zenekar ad koncertet, majd 18 órakor Megjött már a Mikulás, a Lóca együttes Mikulásváró koncertje következik. Idén Dottoval érkezik majd a Mikulás a halasi gyerekekhez, a kivonattal körbe lehet majd utazni a várost.

December 9-én, szombaton 10 órakor rajtol a városháza díszudvaráról az idei Jótékonysági Mikulás Futás, a Bernáth Lajos Kollégium, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és a Molnár utcai Férfi hajléktalan szálló élők javára gyűjtenek adományokat. Főként iskolás gyerekeknek, valamint felnőtteknek meleg ruhát, csizmát, cipőt, papucsot, tisztálkodási szereket, tarts élelmiszert, cukrot, konzervet, használható játékokat, könyveket, szaloncukrot és csokoládét gyűjtenek a szervező Halasi Városmenedzser Kft., amit december 9-ig lehet leadni a Művelődési Házban. A jótékonysági futás résztvevőt arra kérik, hogy ne hagyják otthon a mikulás sapkájukat, a futókat meleg teával, forralt és pogácsával várják a szervezők.

December 10-én, vasárnap 17 órakor a református egyház lelkésze gyújtja majd meg a második gyertyát a város adventi koszorúján, december 12-én, kedden 17 órától a Szilády Áron Református Gimnázium diákjai adnak adventi műsort a városháza díszudvarán. December 14-én, csütörtök 18.30 órától patai Tivadar és Kádár Péter zenés műsora, majd 19.15 órától a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola magánének szakosainak műsora következik. December 15-én, pénteken 16 órától Rotary karácsony, 18 órától Fruzsi és Bence, 19 órától Orsovai Reni Akusztik, 20 órától DJ Nyitrai Nóri követik egymást a díszudvarán felállított színpadon.

December 16-án, szombaton 16.30 órától Blues Boots, 18 órakor Gusztos Bence, 19 órától Szinetár Dóra lép színpadra, majd 20 órától az 5 Non Bonds ad koncertet.

December 17-én, vasárnap 14 órától a Szivárvány Bábszínház Alapítvány előadása, utána a Szilády Áron Utcai Óvoda műsora, 15 órától Mackó Milu könyvbemutató Csorvási Katával, 16 órától Kovácsovics Fruzsina koncertje következik, 17 órakor az evangélikus egyház lelkésze gyújtja majd meg az adventi koszorún a harmadik gyertyát.

December 23-án, szombaton 17 órakor a katolikus egyház képviselője gyújtja meg az adventi koszorún a negyedik gyertyát, amit Kádár Szilárd, Fodorné Zöldi Nikolett és Fodor Tamás zenés műsora kísér majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában