Kömpöc

2023.12.08. 20:25

A víziközmű-rendszer átalakításának célja a jó minőségű víziközmű-szolgáltatás biztosítása a fogyasztók számára

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő kezdeményezésére, a 4. számú választókerület polgármesterei rendszeresen tartanak értekezleteket, amelynek csütörtökön Kömpöc adott otthont. Az alig hétszáz lelkes település polgármestere, Tisoczki László számolt be röviden arról a kilenc évről, amióta ő irányítja a község életét.

Tapodi Kálmán

Tisoczki László

Fotó: Tapodi Kálmán

Mint elhangzott: az időszak során mintegy 300 milliós fejlesztést végeztek el a faluban, és elkészült a Kiskunmajsától az M5-ös autópályáig vezető út felújítása, mintegy kétmilliárd forint értékben. A kömpöciek büszkék arra, hogy működik az 1–8. osztályos iskolájuk és óvodájuk. Az intézmény fenntartója a Szeged-Csanádi Egyházmegye Püspöki Hivatal, amellyel kiváló a kapcsolatuk.

V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkár
Fotó: Tapodi Kálmán

– Az iskola és az óvoda az első, ha fejlesztésekről van szó – hangsúlyozta a polgármester, aki arról is beszámolt, hogy egy sportsátor építését tervezik az iskolánál. A települést azzal is vonzóvá tették a befektetők előtt, hogy egy százalékra mérsékelték az iparűzési adót, ám a bevételi forrásokra szüksége van az önkormányzatnak, így jövőre 1,7 százalékra emelik ezt az adót.

A tanácskozás meghívott előadója V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára volt, aki a víziközmű-rendszer átalakulásáról, annak hatásairól számolt be a polgármestereknek. Mint elhangzott: elindult az integrációs program és tizennégy szolgáltató esetében aláírták a szerződést. Az államtitkár összegzésében elmondta: a rekonstrukciós program fenntartható, és a legfőbb cél a jó minőségű víziközmű-szolgáltatás biztosítása a fogyasztók számára.

balról: Patkós Zsolt, Kiskunmajsa polgármestere a szennyvíztelepek kapacitásbővítésének lehetőségeiről kérdezte az államtitkárt
Fotó: Tapodi Kálmán

Lenkei Róbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés képviselője, választókerületi kabinetfőnök a helyi önkormányzatokat érintő lehetőségekről szólt, amik egyikére várhatóan a járási székhelyek pályázhatnak majd a jövőben.

Lezsák Sándor a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány újonnan induló hét kollégiumi képzéséről is tájékoztatott. A kollégiumokban olyan minőségi tudást kaphatnak a résztvevők, amiket később hasznosíthatnak saját vagy a településeik életében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában