Advent

2023.12.24. 14:11

A Rotary karácsonyi ajándékát kapták az arra érdemes halasi diákok – galériával

Idén is karácsonyi ajándékcsomaggal lepte meg a Kiskunhalasi Rotary Club azokat a diákokat, akik tanulmányi, vagy sport eredményeik, illetve a közösségért végzett munkájuk alapján erre érdemessé váltak. Összesen kilenc oktatási intézmény huszonöt tanulóját ajándékozták meg a halasi Városháza díszudvarában tartott adventi rendezvényen.

Pozsgai Ákos

Ajándékot vehettek át a diákok

Fotó: Pozsgai Ákos

A Kiskunhalasi Rotary Club a társadalmi felelősségvállalás jegyében intézményeket, közösségeket, kimagasló eredményt nyújtó személyeket díjaz, nyújt támogatást a részükre. Sok éves hagyomány, hogy az adventi időszakban adják át azokat a karácsonyi ajándékcsomagokat is, amelyeket iskoláik jelölése alapján azok a tanulók kapnak meg, akik jó tanulmányi-és, vagy sport eredményeik, illetve a közösségért végzett tevékenységük alapján érdemesnek tartanak. 

Idén a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium, Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma, Bibó István Gimnázium, Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola, Kiskunhalasi EGYMI és Általános Iskola, Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium, II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum, Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola, Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola diákja – összesen 25 fő – vehette át a Kiskunhalasi Rotary Club ajándékcsomagját, akiket a Városháza díszudvarán tartott adventi rendezvényen láttak vendégül.

Az adventi udvar szombat este bezárta kapuit, ahol három héten át számos rendezvényekkel várta a szervező Halasi Városmenedzser Kft. az érdeklődőket. A halasi fellépők mellett az adventi udvar vendége volt a Lóca Együttes, Kovácsovics Fruzsina és Szinetár Dóra ének és előadóművészek is. Minden vasárnap valamelyik történelmi keresztény egyház képviselői gyújtottak meg egy-egy gyertyát az adventi koszorún, december 23-án szombaton a halasi római katolikus egyházközség híve adtak ünnepi műsort és Gyirán Péter káplán szólt az egybegyűltekhez, majd meggyújtották az adventi koszorún a negyedik gyertyát is, amely a szeretet fényével világít és Keresztelő Szent János jelképezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában