Foglalkozássorozat

2023.12.05. 19:51

A környezetbarát gondolkodásmód alapjairól tanultak a kunfehértói diákok

A Kunfehértói Általános Iskola felső tagozatos diákjai részt vettek a Magyar Természetvédők Szövetsége által szervezett Zöld Európa foglalkozássorozat két programján is, a tapasztalatokat szakköri és tanórai keretek között elemezték tovább.

Pozsgai Ákos

A diákoknak különböző tippelős és kvízkérdésekre kellett válaszolniuk, Magyarország, Európa és a világ országaira, városaira, természeti kincseire vonatkozóan.

Fotó: Beküldött fotó

Az iskolások a Zöld Európa foglalkozások világában kalandozhattak az interaktív foglalkozásokon, ahol elhangzott az is, hogy ma már közvetlen környezetünkben tapasztalhatók a klímaváltozás jelei. A szélsőséges időjárási jelenségeket már évek óta megfigyelik a szakemberek, ma már nem számítanak kirívónak az enyhe telek, a forró nyarak, erős szélviharok, áradások, erdőtüzek, szinte a mindennapok eseményeivé váltak. – A kiváltó okok mérséklése, megszűntetése mindannyiunk közös ügye kell, hogy legyen.  Minden olyan foglalkozás, amely ezek fontosságára hívja fel a figyelmet, egy lépéssel közelebb hozhatja a megoldásokat korunk globális problémáira. A fiatalabb generáció tagjai nyitottabbak az újdonságokra, így jó példával szolgálhatnak az idősebb korosztály számára. Az energiatakarékosság, a hulladékhasznosítás terén vagy akár a környezettudatos fogyasztással, közlekedéssel kapcsolatban megszerzett tudásukat a diákok megismertethetik családtagjaikkal, így szélesebb körben is sikerülhet a figyelemfelkeltés, a problémák fontosságának hangsúlyozása – hangzott el a foglalkozáson.

Különböző tippelős és kvízkérdésekre kellett válaszolniuk, Magyarország, Európa és a világ országaira, városaira, természeti kincseire vonatkozóan. A három csapatnak az ismereteiket kellett kamatoztatniuk az ellenfelek területeinek meghódításához. A foglalkozásokon a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdéseket és tévhiteket vitattak meg, és a tudatos, környezetbarát gondolkodásmód alapjait tanulhatták meg a diákok az interaktív játékok során sok-sok ötlettel gazdagodva jöhettek rá, hogyan lehetnek ők is a hétköznapok hősei.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában