Közgyűlés

2023.12.03. 10:51

A kecskeméti városháza adott otthont a reformátusoknak – galériával, videóval

Szombaton ezúttal a kecskeméti városháza díszterme adott otthont a reformátusok rendkívüli közgyűlésének.

Orosz Fanni Flóra

Dr. Dobos Zsuzsanna, foktői lelkipásztor

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Egy kivételes alkalommal, az Újkollégium helyett a kecskeméti városháza díszterme adott otthont a reformátusok gyűlésének, ugyanis a megszokott helyükön párhuzamosan egy ifjúsági konferenciát tartottak. A Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye emiatt kérte a kecskeméti önkormányzatot, hogy rendhagyó módon mégis megtarthassák a közgyűlést, viszont ezúttal az idén felújított és restaurált díszteremben. A város részéről dr. Feteke Gábor köszöntötte a vendégeket, aki kiemelte, hogy szívesen látja az új arcokat, és örömmel segítettek.

Az Egyházmegyei Közgyűlés kezdetén dr. Dobos Zsuzsanna foktői lelkipásztor szavai töltötték meg a termet, majd több ének is felcsendült. A városháza akusztikájának hála olyan élmény volt, mintha csak egy koncerten lettek volna a jelenlévők.

A közgyűlésre a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye 39 gyülekezetéből a református lelkipásztorok és az egyházközségek főgondnokai érkeztek. Szó esett többek között az esperesi jelentésről, a lelkészi jegyző és lelkészi tanácsos választásáról, valamint lelkipásztori és egyházközségi kérelmeket is elbíráltak. A rendhagyó gyűlésen egy előadást is meghallathattak dr. Mucsi Zsófiától, aki a református lelkészek lelki egészségét felmérő kutatás eredményeit ismertette.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában