Kecskemét

2023.12.08. 11:49

A gímesi útra gyűjtött a Mátyás Király Citerazenekar

Nagy siker fogadta a Mátyás Király Citerazenekar Gyimestől Gímesig című jótékonysági koncertjét a napokban Kecskeméten, a Hunyadivárosi Közösségi Házban.

Sebestyén Hajnalka

Jótékonysági koncertet tartott a Mátyás Király Citerazenekar Kecskeméten

Fotó: Beküldött fotó

A kecskeméti zenekar sok új összeállítást vitt színre, amiket először hallhatott a közönség. Sulczné dr. Bükki Éva, a zenekar vezetője elmondta: ezek szépen megszólaltak, „megértek”. A régebbi csokrok már rutinból mennek. A Sokoróaljai dalokba pedig a felnövekvő csapat tagjaiból is néhányan be tudtak már állni. 

A műsorban felléptek vendégként közreműködnek a Kodály iskola citerásai Vadas László vezetésével. Nagyon színvonalas műsort hoztak, mind a kisebbek, a Pántlika zenekar, mind a nagyobbak, a Folkkvartett.

Folytatódik a Mátyás Király Citerazenekar Gyimestől Gímesig koncertsorozata. Legközelebb február 24-én lesz, mely egyben a zenekar 15. éves jubileumi ünnepsége is. Számos vendéget hívnak: Csutorás Együttes (Táborfalva), Fülbemászók (Tiszakécske), Pengettyű (Budapest), Csipkefa (Kecskemét), Hunyadivárosi Nyugdíjas klub, Böde István és Böde-Harkai Csilla.

Tavasszal pedig jön a második felvonás: Gyimes után a Gímes, azaz elmennek Gímesbe (Zoborvidék, Szlovákia), Bécsbe, majd Győr mellé Nyúlra (Sokoróalja), hogy tovább bővítsék repertoárjukat, kutassák a népzenei értékeket. A jótékonysági koncert bevételét erre az útra fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában