Tájékoztatás

2023.11.08. 17:27

Új egységes Járóbeteg Irányítási Rendszert vezet be a kecskeméti kórház

November 1. és 15. között kilencven járóbeteg-szakrendelésen indul el az országos, egységes új Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) az Országos Kórházi Főigazgatóság koordinálásával.

Horváth Péter

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

A járóbeteg-szakrendelőkbe tervezett új időpontfoglaló és behívó rendszer célja, hogy minél hamarabb kapjanak időpontot a betegek a vizsgálatra, és minél kevesebbet kelljen várakozniuk a rendelőben. Az indulás fokozatos, az első ütemben csak próbaüzemmel indul néhány járóbeteg-szakrendelés, 2024-ben, több lépcsőben tovább bővül majd a rendszer – tájékoztatott közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház.

A projekt célja, hogy informatikai, szervezési és kontrolling eszközökkel korszerűsítse a kórházak járóbeteg ellátó rendszerét, ideértve az előjegyzéseket is. Ennek részeként átfogóan fejlesztik a betegirányítást, a tájékoztatást, és az online előjegyzési rendszert.

A Járóbeteg Irányítási Rendszert a későbbiekben integrálják az EgészségAblak EESZT mobilapplikációba, mely egy kényelmi szolgáltatás a betegek részére, hiszen többek között elérhető lesz az e-beutaló, az e-recept, leletek és SMS emlékeztetés a vizsgálat időpontjára.

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén 2023. november 13-án, hétfőn indul a próbaüzem a bőrgyógyászati szakrendeléseken, a Bőrgondozóban. Időpont továbbra is telefonon illetve személyesen kérhető munkaidőben. A Bőrgondozóban hétfőtől már működik a kihelyezett sorszámosztó automata, érkezéskor először ott kell bejelentkezni, melyben a helyszínen munkatársaink segítenek. A bejelentkezéshez szükséges a TAJ kártya is – olvasható a kórház közleményében. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában