Baja

2023.11.21. 17:22

Szemétfogócska: hatalmas mennyiségű szeméttől szabadították meg a környezetet

Napsütésben, de hideg, szeles időben sor került az év utolsó akciójára a bajai Szemétfogócska csapatnak. Közel hetvenen dolgoztak a környezet megtisztításáért.

Rab Rita

Közel hetvenen dolgoztak a környezet megtisztításáért

Forrás: Beküldött fotó

– Ebbe az akcióba többféle tevékenységet is belezsúfoltunk, mint például pecálást, bányászást, teherautó rakást, hajlongást, dobálást, cipelést, de a végére azért sor került egy kis piknikezésre is – meséli Bátori Magdolna a csoport vezetője. 

Ezúttal 69 fő (30 felnőtt és 39 gyermek ) vállalta, hogy a kedvezőtlen időjárás ellenére is, egy órás munkájával 13 köbméter szeméttől szabadítja meg a Földet, és tesz a természet megóvásáért, a fenntarthatóságért. A rengeteg „friss” és régen kihordott hulladék nem fért bele a 2 darab 5 köbméteres edényekbe, így a kisteherautón még maradt körülbelül 3 köbméter, amit a város fog elszállíttatni. Miután ebben az évben utoljára szemétfogócskáztak, így Bátori Magdolna közzétette  az idei mérlegüket is. 

Forrás: Beküldött fotó

– 2023-ban 8 alkalommal dolgoztunk a tisztább környezetünkért, ebből 6-szor szemetet és 2-szer lombot gyűjtöttünk, az összegyűjtött szemétmennyiség: 53 köbméter és 39 zsák, amit az Érsekcsanádi út megtisztítása után hoztunk Bajára, valamint sok-sok levél és ág kupac. A résztvevők összlétszáma: 338 fő, ebből 155 felnőtt és 183 gyermek. Úgy gondolom, hogy sikeresnek minősíthetjük ezt az évünket is, hiszen sok fiatal család megismerte a Szemétfogócska szellemiségét, és biztos vagyok benne, hogy ők is „fertőzni” fogják a környezetükben élő embereket ezzel a gondolkodásmóddal – összegzett a vezető.

Köszönetet mondott a csapat nevében Hujber Gábornak és segítőjének, Szabolcsnak a munkájáért, hogy a közfoglalkoztatottak kis teherautóval megkönnyítették a délelőttüket, továbbá az EFI-nek (Egészségfejlesztési Intézet) az egész éves meglepetésért, amit a gyerekek mindig örömmel fogadtak.

Legközelebb december 5-én találkoznak a Szemétfogócskás csapat karácsonyi ünnepségén, fehér asztal mellett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában