Felhívás

2023.11.28. 17:25

Pótolnák a hősök névsorát a mélykúti kőkereszten

Felhívással fordult a mélykúti önkormányzat a város lakóihoz, hogy a Templom utca elején álló kőkeresztre, amelyet az első világháborúban elhuny mélykúti hősök emlékére állítottak korábban, szeretnék feltüntetni az első világháborúban elesett katonák nevét, amely a mai napig nem történt meg.

Pozsgai Ákos

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A tervek szerint a kőkereszt három oldalára helyezett márványtáblákba vésetik bele a hősök neveit, így méltó emléket állítva a hazáért hozott áldozatukért. A nevek összegyűjtésében Végső István történész nyújtott segítséget, a névsort hamarosan nyilvánosságra hozzák azzal a céllal, hogy a helyiek átnézhessék és pontosíthassák a neveket. Ha valakinek észrevétele van, vagy további névvel egészítené ki a listát, azt kérik, jelezze az önkormányzat felé. A készülő márványtáblák költségeire adományokat is gyűjtenek, a Mélykúti Egyházközségekért Alapítvány számlájára, számlaszám: 11732174-22720005 OTP fiók, a megjegyzés rovatba azt kéri, írják be, hogy „világháborús emlékmű”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában