Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

2023.11.30. 18:20

Péntektől kötelező a maszkhasználat a látogatóknak a kecskeméti kórházban és telephelyein

Az egyre szaporodó felső légúti megbetegedések miatt 2023. december 1-jétől a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház mindhárom telephelyén, Kecskeméten, Kalocsán és Kiskunfélegyházán is új intézkedéseket vezetnek be.

Lizik-Varga Katalin

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Arra kérik a betegeket és a látogatókat, hogy légúti panasz esetén− amennyiben állapotuk engedi − viseljenek az intézményekbe érkezéskor orrot és szájat eltakaró maszkot.  

Minden esetben arra kérik a betegeket, hogy panaszaikat a vizsgálat megkezdése előtt jelezzék a vizsgáló orvos felé.  

Az intézményekben a látogatási idő pontos betartására is kérik a betegek hozzátartozóit. A látogatási időről részletesen a www.kmk.hu honlapon lehet tájékozódni. Fontos megemlíteni, hogy egy beteghez egy fő látogató érkezhet ezen időszakban, maximum 30 percre, orr-szájmaszkot viselve. Ettől csak rendkívüli esetben, Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató írásos engedélyével lehet eltérni. 

Légúti tünetek esetén az első tünetes naptól számított 5 napig arra kérik a betegek hozzátartozóit, hogy ne jöjjenek látogatóként az intézménybe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában