Kecskemét

2023.11.28. 14:33

Nagy siker övezte a szalagavatót a Katedra középiskolában

A kecskeméti Katedra középiskolában nagy siker övezte a 23. szalagavatót, három végzős osztályt ünnepeltek. Most csütörtökön pedig a Katedrára Hangoló rendezvényen minden érdeklődő betekintést kaphat az iskolában folyó művészeti, informatikai és angol oktatásba.

Sebestyén Hajnalka

A végzősök keringőt is előadtak

Fotó: Zsolczai Balázs

A Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Technikum három végzős osztálya számára a Három Gúnár Rendezvényházban tartották meg a szalagavató ünnepséget a napokban. A diákok két keringőt és egy swing táncot adtak elő. 

Tubakné Tütő Ágnes igazgatóhelyettes az ünnepség kapcsán további rendezvényeikről, eredményeikről is szólt. Ezen a héten, november 30-án, csütörtökön 14.30 és 16 óra között rendezik meg a Katedrára Hangolót. Várják mindazokat, akik egy valódi katedrás élményre vágynak, és megismerkednének az intézményben folyó színvonalas oktatással. A résztvevő gyerekek és szülők izgalmas művészeti technikákat próbálhatnak ki, lesz digitális rajzolás, stencil grafika, akvarell festés. Ezeken túl kézműves, angol és informatikai foglalkozáson is részt vehetnek. A játéksarokban játszhatnak a Katedra társasjátékaival, köztük a saját fejlesztésű kártyajátékukkal is. 

Az iskola magas színtű művészeti vonalát erősítette, hogy hét katedrás diáklány mutatkozhatott be Kecskemét belvárosában a KirakatGalériában az elmúlt hetekben. A Rákóczi úton, a Szigma épület kirakatában – Vámos Zoltán és a KIKFOR jóvoltából – Bőszén Lili, Brumár Kenese, Ládi Veronika, Sonkoly Laura, Szijártó Bettina, Tóth Nikolett és Vandlik Teodóra alkotásait csodálhatták meg az arra sétálók.

A sport terén is vannak kimagasló eredményeik. A Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program őszi fordulóján a lányok az öt mérkőzés alatt egyetlen gólt sem kaptak. Kiemelkedő hozzáállásukkal, motivációjukkal mindvégig nagyszerű csapatként működtek.

A csapat tagjai: Gyurcsó-Licsman Lilla, Kiss Dóra Katalin kapus, Kovács Ketrin, Pécsi Lili, Rouwenhorst Viktória, Sebestyén Noémi, Szentgyörgyi Réka, Tóth Csenge Diána, Varga Szorenza Kiara, és Fodor Melitta. 

A fiúk is szép eredményt értek el, félénk és álmos kezdés utána végül jól belelendültek. A csapat tagjai: Bozsik Mihály, Elek Dániel, Juhász Máté, Méhes Gellért, Papp Norbert, Seres Ferenc Kristóf, Sinka Márkó, Terenyi Márton, Ugocsai Kristóf. Edző mindkét csapatnál Bodnár István Aurél.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában