Kecskemét

2023.11.28. 14:33

Nagy siker övezte a szalagavatót a Katedra középiskolában

A kecskeméti Katedra középiskolában nagy siker övezte a 23. szalagavatót, három végzős osztályt ünnepeltek. Most csütörtökön pedig a Katedrára Hangoló rendezvényen minden érdeklődő betekintést kaphat az iskolában folyó művészeti, informatikai és angol oktatásba.

Sebestyén Hajnalka

A végzősök keringőt is előadtak

Fotó: Zsolczai Balázs

A Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Technikum három végzős osztálya számára a Három Gúnár Rendezvényházban tartották meg a szalagavató ünnepséget a napokban. A diákok két keringőt és egy swing táncot adtak elő. 

Tubakné Tütő Ágnes igazgatóhelyettes az ünnepség kapcsán további rendezvényeikről, eredményeikről is szólt. Ezen a héten, november 30-án, csütörtökön 14.30 és 16 óra között rendezik meg a Katedrára Hangolót. Várják mindazokat, akik egy valódi katedrás élményre vágynak, és megismerkednének az intézményben folyó színvonalas oktatással. A résztvevő gyerekek és szülők izgalmas művészeti technikákat próbálhatnak ki, lesz digitális rajzolás, stencil grafika, akvarell festés. Ezeken túl kézműves, angol és informatikai foglalkozáson is részt vehetnek. A játéksarokban játszhatnak a Katedra társasjátékaival, köztük a saját fejlesztésű kártyajátékukkal is. 

Az iskola magas színtű művészeti vonalát erősítette, hogy hét katedrás diáklány mutatkozhatott be Kecskemét belvárosában a KirakatGalériában az elmúlt hetekben. A Rákóczi úton, a Szigma épület kirakatában – Vámos Zoltán és a KIKFOR jóvoltából – Bőszén Lili, Brumár Kenese, Ládi Veronika, Sonkoly Laura, Szijártó Bettina, Tóth Nikolett és Vandlik Teodóra alkotásait csodálhatták meg az arra sétálók.

A sport terén is vannak kimagasló eredményeik. A Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program őszi fordulóján a lányok az öt mérkőzés alatt egyetlen gólt sem kaptak. Kiemelkedő hozzáállásukkal, motivációjukkal mindvégig nagyszerű csapatként működtek.

A csapat tagjai: Gyurcsó-Licsman Lilla, Kiss Dóra Katalin kapus, Kovács Ketrin, Pécsi Lili, Rouwenhorst Viktória, Sebestyén Noémi, Szentgyörgyi Réka, Tóth Csenge Diána, Varga Szorenza Kiara, és Fodor Melitta. 

A fiúk is szép eredményt értek el, félénk és álmos kezdés utána végül jól belelendültek. A csapat tagjai: Bozsik Mihály, Elek Dániel, Juhász Máté, Méhes Gellért, Papp Norbert, Seres Ferenc Kristóf, Sinka Márkó, Terenyi Márton, Ugocsai Kristóf. Edző mindkét csapatnál Bodnár István Aurél.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!