TDK

2023.11.28. 20:27

Különböző tudományterületeken mérethették meg magukat a legkiválóbb diákok Kecskeméten – galériával

Idén a Neumann János Egyetem (NJE) három kara (a GAMF Műszaki és Informatikai Kar, a Gazdaságtudományi Kar, valamint a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar) egyszerre tartotta a Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK).

Orosz Fanni Flóra

Az idei összevont eseményt az egyetem új épületében, a CAMPUS-on tartották

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A sok éves hagyományhoz híven a Neumann János Egyetem idén is megrendezte a Tudományos Diákköri Konferenciát. A TDK-n résztvevő hallgatók közül a legjobbak továbbjutnak a kétévente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), melyet minden második évben, ezúttal 2025 tavaszán tartanak majd. 

Az idei összevont eseményt az egyetem új épületében, a CAMPUS-on tartották, ahol először dr. Kárpáti József, a Gazdaságtudományi Kar dékánja köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében egy személyes történetben emlékezett vissza az első TDK-s hallgatóira, de nagy büszkeséggel tölti el, hogy a jelenlegi létszám már többszöröse az akkori jelentkezőknek. 

–Amikor már egy ekkora létszám elér egy kritikus tömeget, akkor elkezdhetünk azzal foglalkozni, hogy minél inkább a felszínre hozzuk a tehetséges hallgatóinkból a képességeiket, tudásokat – fogalmazott dr. Kárpáti József, majd kiemelte, hogy a TDK egy kiváló lehetőség arra, hogy a hallgatók kiemelkedhessenek a hallgatói tömegből. 

A GAMF Műszaki és Informatikai Kar részéről dr. Béres Gábor, tudományos dékán-helyettes osztotta meg gondolatait, elismerő szavakkal gratulált a résztvevőknek, hiszen hosszú munkafolyamat áll mögöttük, ezért azt tanácsolta nekik, hogy élvezzék és ünnepeljék meg a sikerüket.  

A köszöntők végén dr. Viharos Zsolt János, a GTK Tudományos dékánhelyettese mutatta be a TDK lényegét és adta át annak legfontosabb üzenetét: „Több vagy, ha kutatsz, felfedezel és kételkedsz.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában