Kecskemét

2023.11.05. 14:45

Könyvbemutatót tartanak a Cifrapalotában

Könyvbemutatót tartanak november 8-án, szerdán 15.30-kor Kecskeméten, a Cifrapalotában. A közönséget a 20. század első felébe kalauzolják el, a könyv Révész Imre festőművészről és a Kecskeméti Művésztelepről íródott.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

A Kecskeméti Katona József Múzeum és a Kecskeméti Városszépítő Egyesület közös könyvbemutatóján az érdeklődők Sümegi György: Dokumentumok Révész Imre festőművész munkásságáról és a Kecskeméti Művésztelepről című könyvét ismerheti meg. 

A kötet Révész Imre születésének 165. évfordulójára, a városszépítő egyesület működésének 40. évfordulójára készült el. A Cifrapalotában megtartott eseményen köszöntőt mond Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

A kötetet bemutatja: Kulin Ágnes, a Kárpátaljai Magyar Képző- és Ipar- művészek Révész Imre Társaságának elnöke, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanára, valamint Efrán Ferenc a Boksay József Kárpátaljai Megyei Szépművészeti Múzeum igazgatója, a Magyar Művészeti Akadémia tagja.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában