Nagy érdeklődés

2023.11.10. 11:08

Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője tartott fórumot Baján – galériával

Nagy érdeklődés övezte Kocsis Máté, a Fidesz–KDNP frakcióvezetőjének fórumát november 9-én este a bajai Elisbeth Hotel nagytermében. A fórumra a bajaiak mellett több környékbeli településről is érkeztek érdeklődők. A politikussal Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője beszélgetett.

Márton Anna

Kocsis Máté a Fidesz-KDNP frakcióvezetője és Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője

Fotó: Márton Anna

A migráció kérdése volt az első téma, de szó volt a jövő évi Európa Parlamenti és önkormányzati választások tétjéről is. Kocsis Máté az Európai Unió által képviselt politikáról elmondta, hogy a jelenlegi európai vezetés erőlteti a migránskvótákat, új migrációs paktumot készítenek elő, ami természetesen nem azt a célt szolgálja, hogy megfékezzük ezt a folyamatot, az Európa felé irányuló illegális bevándorlókat valamiféleképpen feltartóztassa a kontinens vezetése és ellenőrizve jussanak be Európába, hanem azt a célt szolgálja, hogy meghívólevelet küld. Tehát ezzel a döntéssel arra biztat mindenkit, aki Európába akar jönni, hogy jöjjön nyugodtan, miközben látjuk ennek a káros hatásait, nemcsak itt, a helyben élők, sőt.

– Csongrád-Csanád vármegyei határszakaszunkon azt kell hogy mondjam,  egészen kriminális állapotok vannak már. Az illegális bevándorlók mellett megjelentek a világszerte ismert terrorszervezetek képviselői is

 – fogalmazott Kocsis Máté.

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy egyre több európai városban merülhet fel terrorcselekménynek a lehetősége, de nőtt a terrorfenyegetés Magyarországon is.

– Ezért mondjuk azt, hogy a biztonság az első, minden európai határt védeni kellene az illegális migrációtól. Világosan kell látni, hogy a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár 

– fogalmazott Kocsis Máté.

A helyi önkormányzati vezetéssel kapcsolatban is kifejtette véleményét.

– A helyi politikában mégiscsak az a döntő, hogy rendezett-e ,fejlődik-e, sikerült-e előre lépni, és Bajában sokkal több lehetőség van az én meggyőződésem szerint, mint amit a polgármester asszony kihozott belőle. Ez felülmúlható a következő évben – mondta.

A jövő évi önkormányzati választásokkal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy Baja nehéz helyzetben van.

– A dollárügy főszereplője, Bajnai Gordon bajai, ezért várható, hogy nagy erőket fognak ismét fordítani arra – azt is mondhatnám, hogy nagy összegű amerikai dollárokat –, hogy a rendszer vezetőjeként ismert Bajnai Gordon, a dollármágus ne veszítse el baloldali kézből saját szülővárosát. De miután az országgyűlési választáson polgári győzelem született ebben a választókerületben, én nagyon bizakodó vagyok. Egyre biztosan lehet számítani, hogy rengeteg amerikai dollárt fognak itt elkölteni a baloldali politikusok, pártok és jelöltek. Ez az a szuverenitás kérdése, amiről a következő hetekben, hónapokban még sok szó esik majd – tette hozzá.

Az újabb nemzeti konzultáció kérdéseivel kapcsolatban Kocsis Máté kijelentette: „mi azt valljuk, hogy jó megkérdezni az embereket, nem akarok visszamutogatni, de Gyurcsány Ferencnek a kormányzása alatt egyetlen egyszer sem sikerült megkérdezni. Pedig húsba vágó kérdések voltak: a 13. havi nyugdíj elvétele, a 13. bér elvétele, iskolaleépítések, több ezer tanár kirúgása, tönkre tették az országot, megemelték a rezsiárakat, szóval sok kérdésben megkérdezhették volna az embereket, de nem tették” – mondta.

– Amiért most újra ezt csináljuk, az a veszélyek koraként foglalható össze. Olyan korban élünk, amikor a keleti határainknál háború dúl, a déli határainknál terroristák gyülekeznek, a nyugati határaink felől meg vitában állunk Brüsszellel mindenféle kérdésben: gyermekvédelmi, szankciós politika kérdésekben és sok minden másban. Miután picik vagyunk ahhoz, hogy a nagyhatalmakkal Brüsszelben szembe szálljunk, Dávid és Góliát harcaként írható ez le, ezért nagyon fontos, hogy legyen a magyar kormány álláspontja mellett egy demokratikus megtámogatása, a magyar emberek véleménye, a kérdésekből származó legitimáció. Ennek tudatában könnyebb a brüsszeli vitákat megvívni – mondta.

Mint hozzátette, a brüsszeli elitet nem hatja meg, hogy az emberek mit gondolnak bizonyos kérdésekben, nem szokták őket megkérdezni.

– Szerintem fontos, hogy mindenki részt vegyen, mert ezek igenis használható eszközök egy politikai vitában – fogalmazott Kocsis Máté. Végül hozzátette, hogy továbbra is marad a kiemelt figyelem a családpolitikát illetően.

– A kiemelt támogatások maradnak, éppen azt mondjuk a kormányzás 14. évében – elég hiteles is, hogy ezt mondjuk –, hogy mindenki a saját bőrén tapasztalhatta, aki szeretett volna segítséget kapni a gyermekvállaláshoz, hogy a magyar kormány ebben hajthatatlan. Minden támogatást megadunk ezentúl is azoknak, akik gyermeket szeretnének vállalni, mert mi azt valljuk, hogy nem az ide áramló illegális migránsokkal kell pótolni a munkaerőt, hanem ha lehet, akkor a nemzet megtartását is szolgálóan, tehát a jövőre nézve inkább magyar nyelvűeket szeretnénk támogatni, mintsem terroristákkal dúsított migránsokat – zárta gondolatait Kocsis Máté. A jelenlévőknek megígérte, hogy még további kérdések megtárgyalásáért egy későbbi időpontban újra ellátogat a Sugovica-parti városba.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában