Petőfi Sándor Művelődési Ház

2023.11.18. 17:23

Kiskun emlékművet avattak a kapitányi találkozón Helvécián – galériával

Nagykun, Kiskun és Jászkun hármaskerületi kapitányi találkozónak adott otthont szombaton Helvécia. Balogh Károly polgármester, valamint dr. Mák Kornél, kiskunkapitány fogadta a kapitányokat.

Sebestyén Hajnalka

Megkoszorúzták az emlékművet

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A rendezvényt a Petőfi Sándor Művelődési Házban tartották meg. A résztvevőket Ván Jenő, a Kiskunság, Nagykunság és a Jászság alkotta Hármaskerület főkapitánya köszöntötte, majd dr. Mák Kornél mondott rövid beszédet. Balogh Károly polgármester rövid kisfilm segítségével mutatta be Helvéciát. Ezt követően kezdetét vette a tanácskozás. 

Míg a kapitányok értekeztek, addig a feleségeiket Balogh Károly polgármester meginvitálta a Balogh Borházba borkóstolóra, majd a Hegede Kertészetet tekintették meg.

A kapitányi találkozó végén közösen avatták fel a szanki Varga Ferenc emeritus kapitány által készített Kiskun emlékművet a művelődési ház melletti új szoborparkban. A Nap-Hold-Kereszt szimbólumokkal készült, kézzel faragott emlékművet maga Varga Ferenc mutatta be, méltatta dr. Mák Kornél, majd Kiss Vilmos katolikus atya szentelte fel. Az avatóünnepség hangulatát emelte Szabó Sándor tárogatóművész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában