Kecskemét

2023.11.30. 20:36

Kiderült, kik lettek idén a vármegyei Primák – galériával, videóval, frissítve

Csütörtök este rendezték meg a 18. vármegyei Prima díjátadó gálaestet Kecskeméten, a Four Pointy by Sheraton Hotelben, ahol a 10 kategóriagyőztes közül hárman kapták meg a rangos elismerést. Idén a tudomány, a színház és a sport kategóriák győztesei vitték haza a Primát. A legtöbb közönségszavazatot begyűjtőnek is átadták a Prima Közönségdíjat. Díjazták még az év nagyvállalatát, az év vállalkozását és családi pincészetét is.

Horváth Péter

Csoportkép a díjazottakról

Fotó: Bús Csaba

A vármegyei Prima díj várományosait a beérkező jelölésekből az elnökség választotta ki szeptemberben 10 különböző kategóriában. Közülük hárman kaptak Prima díjat szintén a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) területi szervezete elnökségének döntése alapján. A szeptemberben indult, hónapokon át tartó közönségszavazás során leadott voksokból pedig kiderült, melyik jelölt a kedvenc, aki a Prima Közönségdíjat kapja. 

Weninger Richárd a VOSZ Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének elnöke megnyitóbeszédében elmondta, hogy a gálán azokat ünneplik, akik életük során jól választottak maguknak hivatást, rátaláltak az útjukra és sikeresen tudtak azon haladni. Valóban ráébredtek, hogy mire születtek erre a világra – hangsúlyozta az elnök és külön köszönetet mondott a térségben tevékenykedő vállalatoknak és vállalkozásoknak, melyek anyagi támogatásaikkal hozzájárulnak a díjazottak elismeréseihez.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntőjében visszatekintett a Prima gála kezdeteire, arra, amikor közös erővel indították útnak a gálát 2007-ben, majd a kategóriagyőzteseket és a díjazottakat méltatta. – Ünnepelhetjük és kiemelhetjük azokat az embereket, akik kiváló szakmaisággal, őszintén, tiszta szívvel és önzetlenül végzik munkájukat a közösség érdekében. Évről évre hatalmas a jelöltek tábora. 

Ez igazi büszkeség Kecskemétnek és a vármegyének

– fogalmazott a polgármester.

Az első díjazott kiskőrösi Dr. Filus Erika muzeológus volt. – Az elismerés nem csak nekem szól. Nagyon sokan vannak mellettem, akik segítenek munkámban – mondta Filus Erika, külön köszönetet mondva munkáltatójának, Domonyi László kiskőrösi polgármesternek. A második díjazott Károly Katalin, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház zenei vezetője volt. – A kategóriagyőztesek kisfilmjeit látva döbbentem rá, hogy mindannyian ugyanarról beszéltünk: a hivatásunkat transzcendens dolognak tekintjük, amivel az emberek életét segíthetjük. Az adás és a kapás oda-visszaható folyamata köztünk és az emberek között – fogalmazott a tagozatvezető, és köszönetet mondott az őt segítő szeretteinek, munkatársainak. A harmadik díjat Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője vehette át. – Csapatmunka eredménye ez az elismerés. Mindig hangsúlyozom a játékosaimnak, hogy egyedül minden nehéz, de egyedül semmi sem lehetetlen. Amikor 2021-ben visszatértem a KTE kötelékébe, célom volt, hogy új értékrendre építsük a labdarúgást. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült mosolyt csalni a kecskeméti szurkolók arcára – fogalmazott a díjazott.

Az Égre törő íjászt ábrázoló, sorszámmal ellátott, bronzból készült fél millió forintot érő szobor mellé 1-1 millió forint illette a díjazottakat.

A Közönségdíjat az idén a Ballószögi Kincsecskék néptánccsoport kapta magyar népművészet és közművelődés kategóriában. Vezetőjük Trencsényi-Csiha Tímea vehette át az értékes bronzszobrot és a mellé járó fél millió forintot érő pénzjutalmat. Trencsényi-Csiha Tímea köszönetet mondott a táncosoknak és szüleiknek, hogy együtt, közös összefogással értéket teremtettek. – Bármily szomorúak vagyunk, ha táncolunk, kinyílik az élet. A tánc boldoggá tesz, ahogy a mi ki közösségünkön is jól látszik. Kívánom, hogy mi mind boldog emberré váljunk, és mi a Kárpát-medencében boldog nemzetté legyünk – mondta a díjazott.

Az Év nagyvállalata idén Kecskeméti Konzerv Kft. lett, mely elismerést az ügyvezető-tulajdonos, Kovács János vehette át. Az Év vállalkozása díjjal pedig a kecskeméti Hesse Kft.-t tüntették ki, Bulla Péter Alfréd ügyvezető-tulajdonos vette át az elismerést. Az Év családi pincészete 2023-ban a hajósi Sziegl Családi Pince Kft. vállalkozása lett.  

A VOSZ által alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért járó díjat 2023-ban Varga Károlyné Marika nevelőszülő, a Kecskeméti SOS Gyermekfalvak munkatársa érdemelte ki.

A 19 éve alapított Prima díjak történetének legnépszerűbb közönségszavazása volt az idei, a 10 kategóriagyőztesre beérkező voksok száma túllépte a 41 ezret és ebből az első helyezett Ballószögi Kincsecskék 10.870 szavazattal végeztek az élen és vihették haza a vármegyei Prima Közönségdíjat.

A gálaesten fellépő vármegyei és országos szinten jól ismert művészek gondoskodtak a szórakoztatásról. Feke Pál és Zséda énekprodukciói, a Kecskemét Táncegyüttes művészei, Berecz András mesemondó és a BANDART élő animációs táncszínházi előadásai biztosították az ünnepi hangulatot.

Sosem érkezett ennyi voks

A 19 éve alapított Prima díjak történetének legnépszerűbb közönségszavazása volt az idei, a 10 kategóriagyőztesre beérkező voksok száma túllépte a 41 ezret és ebből az első helyezett Ballószögi Kincsecskék 10 870 szavazattal végeztek az élen és vihették haza a vármegyei Prima Közönségdíjat.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában