Bácskai Kultúrpalota

2023.11.28. 19:37

Ifjú mesemondók versenyeztek Baján – galériával

Gyermekkacajtól volt hangos a Bácskai Kultúrpalota hétfőn délelőtt Baján. Több mint 80 gyermek lépett dobogóra a Türr István Múzeum és a Bácskai Művelődési Központ által fenntartott Meseháló NépmesePont Bácska mesél című versenyén, hogy előadja a választott népmeséjét.

Rab Rita

Fotó: Rab Rita

A verseny a mesemondás helyi hagyományára, a bácskai népmesére, az élőszavas mesemondás örömére hívta fel a figyelmet. Az eredményvárás perceiben Szarvák Anikó mesemondó mesélt a gyermeknek és kísérőiknek. Az eredményhirdetéskor a zsűritagok nem fukarkodtak a dicsérő szavakkal, és útravalóul egy-egy jó tanácsot is adtak a mesebeli tarisznyákba. 

Kanizsai Mária, az egyik zsűritag kiemelte, hogy a gyermekek szívük egy-egy darabkáját adták oda a hallgatóságnak. Gőbl Zoltánné, az 5-6. osztályos korcsoport egyik tagja elmondta, hogy valamennyi mesélő nagykövet lett, a mesemondás nagykövetévé vált.

Az eredmények: 

1-2. osztályos korosztály: 1. helyezett: Varjassy Máté, Újvárosi Általános Iskola, 2. helyezett: Bleier Boglárka, MNÁMK, 3. helyezett: Sziegl Janka, Bácskai Általános Iskola Moholy Nagy László Tagintézménye, Különdíj: Radics Manuel Valentinó, Dávodi Forrás Általános Iskola Csátaljai Tagintézménye. 

3-4. osztályos korosztály: 1. helyezett: Vukelity Liza, Csantavéri Meseműhely, 2. helyezett: Majoros Szandra, Hunyadi János Általános Iskola, 3. helyezett: Gombos Lara, Petőfi Sándor Általános Iskola, Zenta, Csokonai Vitéz Mihály Kihelyezett Tagozat, Felsőhegy, Szerbia, Különdíj: Kiss Gellért, Bajai Eötvös József Általános Iskola. 

5-6. osztályos korosztály: 1. helyezett: Dobák Péter Levente, Dávodi Forrás Általános Iskola Csátaljai Tagintézménye, 2. helyezett: Bosnyák Boglárka, Bácskai Általános Iskola, 3. helyezett: Kovács Bence József, Szent László ÁMK Általános Iskolája. Különdíj: Fajka Flórián, Petőfi Sándor kihelyezett tagozat Felsőhegy.

7-8. osztályos és középiskolás korosztály: 1. helyezett: Guj Hanna, Dávodi Forrás Általános Iskola Csátaljai Tagintézménye, 2. helyezett: Rekovics Réka, Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola Zenta, 3. helyezett: Farkas Rafael Zsolt, Szent László ÁMK Lukin László ÉZI és AMI, Különdíj: Barkuti Levente, Szent László ÁMK Lukin László ÉZI és AMI.

Hüvelyk Matyi díjban részesült : Szalai Levente, Bajai Eötvös József Általános Iskola.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában