Szabadidőközpont

2023.11.09. 15:27

Hónapokon át szedték a szemetet a kecskeméti önkéntesek

Ajándékcsomagokkal köszönték meg csütörtökön a két természetszerető aktivistának az önkéntes szemétszedést a kecskeméti szabadidőközpontban. A fő szezonban Jobbágy Istvánné Kati és Kispatakiné Szénási Melinda minden hétfőn járta a területet, és összeszedte a hulladékot.

Sebestyén Hajnalka

Ajándékcsomagokkal köszönték meg a két természetszerető aktivistának az önkéntes szemétszedést

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A szabadidőközpontban megtartott eseményen a kecskeméti Porta Egyesület elnöke, Farkas Pál beszámolt a zöldprogramról, melynek része, hogy a Wojtyla Ház önkéntesei minden héten egyszer megtisztítják az esetleges szeméttől a létesítmény zöld felületét. Kitért arra is, hogy a Porta már több mint két évtizede fáradozik, hogy a város környezetét, zöld területeit, közterületeit óvja, ápolja. Jelenleg is fő feladatuknak tekintik: a szakrális emlékek, útszéli keresztek felújítását és gondozását, valamint a Wojtyla népkonyha előtti kert rendben tartását. 

A rendezvényen Jánosi István önkormányzati képviselő, sportért felelős tanácsnok köszönetet mondott a segítségért. Hangsúlyozta: a szabadidőközpontot működtető Hírös Sport Nonprofit Kft. is mindent megtesz a terület tisztaságáért, de nagy segítség számukra az önkéntesek munkája. Ennek jegyében egy-egy ajándékcsomagot adott át a két aktív önkéntesnek, Jobbágy Istvánné Katinak és Kispatakiné Szénási Melindának, akik évek óta tavasztól őszig minden hétfőn szedik a szemetet.

Ezt követően Jánosi István beszámolt a szabadidőközpont gyarapodó látogatottságáról, a folyamatos fejlesztésekről, a bővülő sportolási lehetőségekről. 

Jobbágy Istvánné Kati elmondta, nagyon szereti a rendet, az otthona mellett szabadidejében szívesen segít máshol is, legyen az virágok gondozása, szemétszedés, bármi, ami szebbé teszi a környezetet. S ebben partnere Melinda is, aki első szóra jön és együtt dolgoznak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában