Fásítás

2023.11.30. 18:10

Harminc őshonos hársfával gyarapodott a városközpont Hajóson – galériával

Az Agrárminisztérium több éves, nagy sikerű kezdeményezése, a Településfásítási Program keretében 30 darab kislevelű hársfát ültettek el Hajós központjában, a Rákóczi utcai parkban és játszóterén. A november 29-én, szerdán 9 órakor kezdődő eseményen a munka dandárját végző felnőtteken túl több mint 70 helyi általános iskolás és óvodás vett részt.

Zsiga Ferenc

Több mint 70 helyi általános iskolás és óvodás vett részt a programon

Fotó: Agócs Péter

Az „Ültess velünk fát!” szerdai programja az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark Egyesület és Hajós Város Önkormányzata közös szervezésében valósult meg. A hársfákat a Kefag Zrt. és a Juniperus Parkerdészet biztosította.

A fák ültető gödreinek kiásásában és előkészítésében, a faültetés lebonyolításban Estók Mihályné Szalczer Erzsébet, Hajós város polgármestere és munkatársai, továbbá a program kedvezményezettje, az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark Egyesület tagjai vettek részt. Az ültetés során a szakmai felügyeletet Lajtos János osztályvezető és Kósa Géza kerületvezető erdész, a Gemenc Zrt. szakembere biztosította.

A helyszínen Agócs Péter, az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark Egyesület szakembere elmondta:

– A faültetés lehetőséget adott arra, hogy a résztvevő fiatalok a faültetés valamennyi szabályát gyakorlati oktatás keretében elsajátítsák, beleértve az ültetés módját, a fa védelmét és jövőbeni gondozását is. Bercsényi János többgenerációs családi méhész hársfaméz kóstoltatásával igyekezett tovább hangsúlyozni az egyébként kiválóan mézelő és gyógynövényként számon tartott őshonos fafajunk, a hárs jövőbeli jelentőségét, amivel Hajós város zöldfelülete gazdagodott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában