KNP

2023.11.05. 10:11

Felejthetetlen élmény: őszi darules a szabadszállási szikeseken

Novemberben zajlik a libák és a darvak vonulása. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság túravezetői közreműködésével felejthetetlen élményben lehet részük mindazoknak, akik ellátogatnak a szervezett darulesekre. November 12-én minderre lehetőség nyílik Szabadszállás közelében is.

Tapodi Kálmán

Forrás: knp.hu

Fotó: Berdi Gergely

 – A program során a ludak és a darvak esti húzását figyeljük meg szikes tavi környezetben, miközben megismerhetjük a madarak vonulásának legfontosabb paramétereit – írták a knp.hu oldalon. A túrára jelentkezni kizárólag online jegy vásárlása esetén lehet. A túrázók 13:30-kor találkoznak Szabadszálláson, a Budapest–Belgrád vasútvonal és a Solti utca kereszteződése után 150 méterrel, nyugat felé. (Koordináta: 46.86719°N, 19.21088°E). A Dr. Pigniczki Csaba természetvédelmi őrkerület-vezető vezette túra távja mintegy 6 kilométer, a tervezett időtartama 4 óra. Mint azt knp.hu oldalon írták: a túrán 20 fő vehet részt. 

– A túrával kapcsolatos kérdések feltehetők a túravezetőnek: Dr. Pigniczki Csaba, 30/535-1085, [email protected]. Amennyiben jegyvásárlással kapcsolatos problémája van, kérjük keresse az alábbi elérhetőségeket: jegy.hu (bal alsó sarok, chat fül), vagy az [email protected] e-mail címen tud segítséget kérni. Ha jelentkezéssel kapcsolatban kérdései vannak, hétköznap 8-17 óra között hívja munkatársunkat a +36 30/149 3205 számon – tudatták a knp.hu oldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában