Program

2023.11.19. 15:30

Faültetésre várják a gátériakat

A Településfásítási Program harmadik ütemének őszi ültetési időszakában országosan 8 ezer facsemetét ültetnek el november végig, mintegy 345 nyertes településen, köztük Gátéren is, ahol hétfőn és kedden ültetik el a településfásítási pályázaton nyert 30 facsemetét. A faültetéshez a helybeliek segítéségét ki a polgármester – olvasható a település közösségi oldalán.

Vajda Piroska

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A településvezető november 20-án, hétfőn és 21-én, kedden várja az önkénteseket, akiknek a géppel kimarkolt gödröket kell majd megigazítani, a fákat elültetni és meglocsolni. A résztvevőket a munkálatok után ebéddel látják vendégül. A faültetés hétfőn reggel 8-kor a temetőben kezdődik. 

A programmal hazánkban az egyik legnagyobb belterületi fásítás valósul meg a 10 ezer lélekszám alatti településeken. Az országos kezdeményezés hozzájárul ahhoz a fontos erdőstratégiai célhoz, hogy az ország erdei fa- és cserjefajokkal borított területe 2030-ig elérje a 27 százalékos arányt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában