Bóbita Óvoda és Bölcsőde

2023.11.28. 16:14

Az óvodai környezeti nevelés volt a témája a halasi konferenciának

Zöld-mentor konferenciát szervezett a kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde a Bács-Kiskun vármegyei örökös zöld óvodák óvodapedagógusai számára. A tanácskozás témája a környezeti nevelés és a mentortevékenység kapcsolata az óvodapedagógiában volt, valamint, hogy a szakemberek bemutassák egymásnak a saját programjaikat és tapasztalatot cseréljenek.

Pozsgai Ákos

Zöld-mentor konferenciát szervezett a kiskunhalasi Bóbita Óvoda és Bölcsőde a Bács-Kiskun vármegyei örökös zöld óvodák óvodapedagógusai számára

Fotó: Pozsgai Ákos

A szakmai konferenciára a halasiakon kívül kilenc településről érkeztek óvodapedagógusok, a tanácskozás programját Mongyi Marianna a környezeti nevelés munkaközösség vezetője és Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó a mentor munkaközösség vezetője állította össze.

A konferencián az újrahasznosítás, a fenntarthatóság lehetősége az óvodában, a környezetvédelem, a környezetszeretet megjelenítési formái, mint például az óvodai rajzolás, festés, mintázás, kézimunka és a szabadidős tevékenység során témakörök szerepeltek. Szó esett a szülői szemléletformálásról az óvodában és az óvodán kívüli tevékenységek során, a gyermek és a szülő közös alkotásáról, valamint a gyermekek kapcsolata a növény és állatvilággal, valamint az irántuk való szeretetre és tiszteletre nevelés formáiról.

Az elhangzott előadások mellett kiállításon és prezentációs bemutatón keresztül is szemléltették a konferencia előadói a zöld mentor program gyakorlati részét, amit korábban a gyerekekkel és a szülőkkel közösen készítettek az óvodapedagógusok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában