Küzdj meg a bajnokkal!

2023.11.19. 13:24

Az olimpiai ezüstérmes birkózóval „küzdhetnek” a halasi kadétok

A Küzdj meg a bajnokkal! program részeként érkezik Kiskunhalasra az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó, Lőrincz Viktor törzsőrmester.

Tapodi Kálmán

Lőrincz Viktor törzsőrmester

Forrás: honvedelem.hu

– Közel tíz éve járja az országot a Küzdj meg a bajnokkal! program, melynek célja az iskolás gyerekek rendszeres sportolásra rávezető, a sportszeretetet elősegítő, egészségtudatos nevelése. Tanáraink nem mások, mint Magyarország olimpiai érmesei, olimipikonjai, világ- és Európa-bajnok, válogatott sportolói. A mindennapos testnevelés programjába beillesztve, a tanulók testnevelés óráit látogatják az élsportolók annak érdekében, hogy a sportolást, az egészséges életmódot népszerűsítsék – tájékoztatta hírportálunkat Süli András, a Csongrád-Csanád megyei és Bács Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke. 

Mint megtudtuk: a Küzdj meg a bajnokkal! program idén a Honvédelmi Sportszövetséggel együttműködve részt vesz a Magyar Honvédség, a honvédelem, a kadét képzés és a toborzás népszerűsítésében. Ennek keretein belül a Sportszázad olimpikonjaival látogatja a Honvéd Kadét Programban résztvevő iskolákat ország szerte. 

– A több állomásos sorozat következő helyszíne Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikum, ahol november 21-én, 11 óra 25 perctől az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok birkózó, Lőrincz Viktor törzsőrmester tart rendhagyó testnevelés órát – közölte Süli András, a program főszervezője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában