Advent

2023.11.29. 14:59

Áll már a város karácsonyfája: ünnepi díszbe öltöztették Kiskunfélegyháza központját – galériával

Nagy volt a sürgés-forgás szerdán reggel Kiskunfélegyháza központjában, ahová megérkezett a város karácsonyfája. Még a forgalmat is megállították, amíg a teherautóról emelődaruval a helyére rakták a hatalmas Nordmann-fenyőt, amelyet Nánássy János és családja ajánlott fel a városnak. Az örökzöld fenyő több évtizeden át a család Széchenyi utcai udvarát ékesítette, most a félegyháziak adventjét ragyogja be.

Vajda Piroska

Felállították a karácsonyfát

Fotó: Vajda Piroska

A városi karácsonyfa felállításán és díszítésén ezúttal is sok-sok szorgos kéz dolgozott. Az összeszokott csapat nemcsak a fenyőfát, az egész városközpontot is feldíszítette. Több napon át dolgoztak, hogy elkészüljön minden a félegyházi családok örömére. Az idei adventben is hatalmas adventi koszorú díszíti a főteret, mellette a szerelmesek kapuja, a Mikulás szánja, a Betlehemi jászol várja az ünneplőket. 

Idei újdonság az Ótemplom előtt felépített gyermeklabirintus, amely pénteken 17 órakor nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. A labirintus közepén felállított karácsonyfát is ekkor díszítik fel közösen a gyerekek. Az ünnepi díszbe öltöztetett városközpontban számtalan programmal várják a félegyháziakat advent idején. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában