Ünnepség

2023.11.09. 20:20

A szociális ágazatban dolgozókat köszöntötték Kiskunfélegyházán – galériával

A szociális munka napja alkalmából az ágazat dolgozóit köszöntötték csütörtökön Kiskunfélegyházán, a városháza dísztermében megrendezett ünnepségen. Csányi József polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, a szociális ágazat dolgozóira az elmúlt években a világjárvány és a gazdasági válság okán még több teher hárult. Fokozottan kell figyelniük a családjaikra és a gondozottakra is. Elhivatottságuk és szeretetük azonban kiapadhatatlan, példaértékű mindannyiunk előtt.

Vajda Piroska

Csányi József polgármester adta át az elismeréseket a szociális ágazatban dolgozóknak

Fotó: Vajda Piroska

– A felelősség és a gondoskodás egy tőről fakad. Mert akiért felelősséget vállalunk, arról gondoskodunk és akiről gondoskodunk, azért megpróbálunk felelősséget is vállalni. Így gondolkodott Hermina hercegnő is, aki 1816-ban a bécsi nemes asszonyok társasága mintájára megalapította a Pesti és Budai Jótékony Célú Egyesületet. A két egyesületet ugyan egy folyó választotta el egymástól, mégis egy szívként dobbant a szegények megsegítésére. Ez volt Magyarországon a szociális munka történetének első fejezete. Az akkori nemes asszonyok feladatát mostanra átvállalta az állam, az önkormányzat és kisebb helyi közösségek. A nemesi lélek azonban a helyén maradt és azóta is felelősséggel, szakértelemmel, kitartással és egyre komolyabb elhivatottsággal párosulva árasztja szét szeretetét nap mint nap a rászorulók között – mondta ünnepi beszédében dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke. 

Hozzátette, adományozni sokféleképpen lehet. De igazán szeretni csak egyféleképpen: önzetlenül. A mai nap évről évre rávilágít, hogy a szociális munka csendes harcosai hivalkodás nélkül, hálát nem várva, időt és energiát nem kímélve haladnak tovább a Hermina hercegnő által kijelölt úton. A szociális munka napja így a nemes szív és az erős lélek napja is. 

A városvezetők a köszöntők után elismeréseket adtak át a szociális ágazatban dolgozóknak. 

A köz szolgálatában eltöltött 40 éves munkájáért oklevelet kapott: Báthori Istvánné, Nagy Istvánné, Sárkány Anikó és Hankóné Szabó Piroska, 30 éves munkájáért: Fekete Mátyás Ferencné, Csordás Mónika, Pappert Ferencné, Mészárosné Buri Andrea, Dobos Mónika és Terjékné Nemes Nagy Éva, míg 25 éves munkájáért: Kispetiné Keserű Ildikó, Szűcs Ottóné és Sáfár Lászlóné. 

A művelődési és szociális bizottság elismerő oklevélt kapta: Seres Zoltán, Zsígó Lászlóné, Takácsné Farkas Ildikó, Gubicza Anikó, Tóthné Nagy Annamária, Zavada Erika, Rádi Nándor, Csordás Jánsoné, Gondi-Magosi Erika, Varga Etelka, Majorszki Andrásné, Feketéné Szabó Edit, Praczu Mihányné, Szász Istvánné, Nagy Zoltán, Székely Malvin Mária, Rácz Katalin, Fekete Alexandra, Rácz Zoltánné, Vízhányó Anita Klára, Tarjányiné Dósa Ibolya, Seres Henrietta, Kovácsné Bojtor Edina, Hideg Brigitta és Dobos László.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában