Kecskemét

2023.11.28. 17:50

A kutyás órák fejlesztik a különböző készségeket

Kecskeméten, a Szent Imre Katolikus Iskolában ismét elindultak a kutyás órák. A 3.b osztály olvasás és nyelvtan órái havonta egy-két alkalommal különös idillben telnek.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Moyra, a terápiás boxer már nem idegen az iskolában, egy éve segítője a tantestületnek. A diákok ekkor nemcsak a tananyaggal foglalkoznak, hanem megtanulják az állattal való bánásmódot, megismerkednek a trükkök kérésének bonyolult technikáival. 

Ezeket az órákat Berta Tímea Regina tanító- és tanárnő minden alkalommal precízen előkészíti. A kutyás órák nagyon hatékonyan fejlesztik a különböző készségeket, a memóriát, a logikus gondolkodást, a finommotorikát, a kommunikációt, az empátiát, szociális készségeket. 

Már 3-4 alkalom után észrevehető, hogy a gyermekek munkafegyelme, empátiája mennyit javult. Novemberben két alkalommal látogatta meg Hajnal Kata felvezető Moyrával a 3.b osztályt. A múlt heti nyelvtan órán a mondatfajtákat foglalták össze egy olyan feladatlappal, amiben minden kérdés Moyrához kapcsolódott. A gyerekek örömmel készítették el ezeket. Jó volt látni, hogyan motiválta őket a kutya jelenléte, miközben a színes, képekkel és QR kóddal tarkított feladatlap tovább fokozta az élményt.

Berta Tímea tanárnő hiszi, hogy a tanítás akkor hatékony, ha hozzá egy pozitív élmény, pozitív megerősítés is társul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában