Petőfi Sándor Városi Könyvtár

2023.11.18. 16:48

A környezetvédelemről szól a következő hét a félegyházi könyvtárban

A Zöld Könyvtár-díjas Petőfi Sándor Városi Könyvtár elkötelezett a környezetvédelem, a környezettudatos gondolkodás, a fenntarthatóság minél szélesebb körben való megismertetésében, népszerűsítésében. Így nem véletlen, hogy az intézmény csatlakozott a szombaton kezdődő Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű programhoz.

Vajda Piroska

Archív-felvétel

Fotó: Vajda Piroska

Ennek keretében egy héten át környezetvédelemmel kapcsolatos olvasnivalókkal, programokkal várják az olvasókat. A 2009-ben indított kezdeményezés célja, hogy a résztvevő országokban egy teljes héten keresztül felhívják a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újrafelhasználására, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. 

A félegyházi könyvtárban tematikus könyvajánlóval, használt könyvek kedvezményes vásárlási lehetőségével várják az érdeklődőket. Lehetőséget biztosítanak a használt elemek, mobiltelefonok és tabletek leadására, illetve jótékony céllal gyűjtik a háztartásokban összegyűjtött műanyag kupakokat. Mindezek mellett táskakölcsönzésre is lehetőség lesz, amihez várják a feleslegessé vált papír és vászontáskákat a szervezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában