Vásár

2023.10.01. 09:50

Viseleti börzét és kirakodóvásárt tartottak Kecskeméten – galériával

Viseleti börze, kirakodóvásár és ruha cserebere várta az érdeklődőket Kecskeméten a Hosszú és a Vágó utca végén, valamint a Népi Iparművészeti Gyűjteményben szombaton.

Lizik-Varga Katalin

A kirakodóvásárra gyermekekkel is jöttek, és volt aki a házikedvencét is magával hozta

Fotó: Lizik-Varga Katalin

„A vásárra kéne menni…” elnevezésű eseményt két helyszínen rendezték meg. A Hosszú és a Vágó utca végén található füves területen ruha csereberére vártak mindenkit. A Népi Iparművészeti Gyűjtemény udvarán pedig kézművesek kínálták portékájukat. Itt még kézműves foglalkozásokkal is kedveskedtek a látogatóknak. Akinek kedve volt, az kipróbálhatta a kötést vagy horgolást, varrhatott vagy éppen hímezhetett. 

A rendezvénnyel a szervezők fel szerették volna hívni a figyelmet a fast fashion boltok pazarlására, valamit lehetőséget akartak biztosítani arra, hogy a kecskemétiek személyesen is megismerjék a környékbeli alkotókat és termékeiket.  

A kirakodóvásárra gyermekekkel is jöttek, volt aki a házi kis kedvencét is magával hozta, ugyanis azt ígérték, hogy a rendezvény baba- kutya és emberbarát lesz. Valóban az volt hiszen kedvesen fogadtak mindenkit: látogatót, kiállítót, eladót, gyereket és kutyát egyaránt.  

Míg a Népi Iparművészeti Gyűjtemény udvarán a hagyományőrzésé és a népi motívumoké volt a főszerep, addig a másik helyszínen igazi csere-bere hangulat alakult ki. Ide az eladni kívánt már nem használt, de jó állapotú ruhadarabokat, cipőket, kiegészítőket, táskákat hozták. A vásárlókra várva az árusok is jót beszélgettek, a gyerekek pedig zöld környezetben szaladgáltak és nagyokat játszottak. 

Az eseményt a Népi Iparművészeti Gyűjtemény, a Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület, valamint a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt szervezte közösen. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában