Kecskemét

2023.10.05. 15:02

Varrókör indult a Széchenyivárosban

A hunyadivárosi varrókör sikerét látva a Széchenyivárosban is indítottak egy ilyen szakkört, melyen a varrni tudó vagy tanulni szerető résztvevők megtapasztalhatják a varrás örömét.

Lizik-Varga Katalin

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Rendszeres találkozásaik alkalmával hasznos dolgokat készítenek majd. Az első alkalmon a környezetvédelem is nagy szerepet kapott. Ugyanis többek között újrahasznosítható sminklemosó korongokat, szendvics csomagolót és evőeszköz tárolót alkottak. 

A Hunyadivárosi Közösségi Házban csupán néhány hónapja indult el a Szilberhornné Csilla által vezetett szakkör, azonban rövid idő alatt olyan népszerű lett, hogy most már a város más részein is igényelték a szakkör elindítását. Csilla örömmel vette a Széchenyi István Közösségi Ház (szik-kecskemet.hu) felkérését és vállalta, hogy itt is tart ilyen foglalkozásokat, hiszen célja, hogy a háztartásokban újra előkerüljenek a varrógépek és azokat újra használatba vegyék a lányok, asszonyok, és akár a legények is. 

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A szakkörre jelentkezők között vannak olyanok is, akik még sohasem használtak varrógépet, de szívesen kipróbálnák. Csilla őket is szeretettel várja, és kész türelmesen bevezetni őket a varrás világába. Az alkalmak természetesen a közösségépítés szempontjából is nagyon fontosak. A néhány óra közös varrás alatt komoly beszélgetéseket folytatnak és barátságok is alakulnak. A vidám hangulat pedig garantált.

Szilberhornné Csilla, a szakkör vezetője
Fotó: Lizik-Varga Katalin

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában