XV. Rezét Kupa

2023.10.16. 17:53

Városismereti vetélkedőt szerveztek Baján

Október első vasárnapján sikeresen lezajlott a XV. Rezét Kupa városismereti verseny, ahol játékos formában juttatták többlettudáshoz a résztvevőket Bajáról a XV. Rezét Kupa Városismereti verseny szervezői. Az eseményen 41 csapat közel 100 fővel vett részt.

Rab Rita

Ilyen érmet kaptak a városismereti verseny résztvevői

Fotó: Rab Rita

Az Eötvös József Főiskola C épületének aulájában volt a rajt és a cél. A program keretében a város történetéről, híres épületeiről, embereiről, műalkotásairól tudhattak meg többet a versenyzők. Két távon lehetett teljesíteni a feladatokat. A csapatok a város utcái, terei, szobrai mellett három állomáson (kiállításon) is betekintést nyertek a bajai történelembe. Az Éber Emlékház egyháztörténeti, a Nagy István 150 című kiállításán és a Ciszterci Rendház kápolnájába is voltak kérdések és feladatok. És természetesen Jelky András, aki a verseny fő témája volt.

Ez a vetélkedő még papíralapú volt, nem lehetett az internetet használni, de a rendezők új ötlettel álltak elő. Szelfit kellett minden csapatnak készíteni a híres szabó legénnyel – összegzett Franczva László szervező. Minden kategória győztesei kupa-, az 1-3. helyezett csapatok tagjai érem- és oklevél díjazásban részesültek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában