Közlekedés

2023.10.05. 07:37

Útinform: több helyen is javítják az utakat Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
– hídjavítás miatt alakítottak ki sávelhúzásos terelést Kecskemét elkerülő szakaszán. A 77-es és 84-es kilométer között a Röszke felé tartókat a külső és a leálló sávra terelik. A Budapest felé közlekedők a belső sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján autózhatnak. 
– Terelést építettek ki a 117-es és a 120-as kilométer között is. A Röszke felé tartókat először a külső sávra, majd pedig a leálló sávra terelik.
– Kecskemét és Kiskunfélegyháza térségében az elválasztó sávot takarítják. A 89-es és a 93-as, majd a 105-ös és a 115-ös kilométer között szakaszosan lezárják Röszke felé a belső sávot. 
– a Budapest felé vezető oldalon, Kiskunfélegyháza és Petőfiszállás térségben karbantartási munkákat végeznek. A 119-es és a 115-ös kilométer között rövid szakaszon a külső sávba kell sorolni. 

Főutak:

Az 5-ös főúton, Táborfalvánál a körforgalom területén dolgoznak. Az 59-es kilométernél félpályás korlátozás van érvényben.

Kecskeméten, az 5-ös főút Árpád körúti szakaszán munkavégzés zajlik. A 86-os kilométernél félpályás lezárás mellett dolgoznak.
Az 51-es főúton, 
Taksony térségében aszfaltoznak. A 20-as kilométernél egy 200 méteres szakaszt újítanak fel úgy, hogy a főváros felé tartó sávot lezárták. A forgalom irányonként váltakozva, jelzőlámpás irányítással halad.
Dunavecse közelében, a 72-es kilométernél átépítik a csomópontot. A félpályás lezárásnál napközben jelzőőrös irányításra készüljenek!

Kecskemét belterületén, az 52-es főút Izsáki úti szakaszán, építési munka miatt az 1-es és a 2-es kilométer között félpályás lezárást vezettek be.

Az 53-as főúton, 
– Kiskunhalason karbantartási munkák miatt az 54-es kilométernél félpályás korlátozás van érvényben. 
– Kicsit távolabb, Pirtón a 47-es kilométernél kábeleket telepítenek a burkolatba, ezért ott is csak egy sáv járható.

Az 54-es főúton, Bócsa és Jakabszállás között munkavégzés miatt a 29-es kilométernél félpályán váltakozva engedik a járműveket!

Az 55-ös főúton, csatornázás miatt, Csávoly és Felsőszentiván között a fél útpályát lezárják a munkaterületnél mozgó tereléssel a 84-es és a 86-os kilométer között. 

Nagykőrös és Kecskemét Katonatelep között, a 441-es főút 20-as és a 24-es kilométer közötti szakaszán, útépítés miatt a forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják.

A 445-ös főúton, Kecskemét elkerülő szakaszán a 8-as kilométernél optikai kábeleket telepítenek, ezért több napra félpályás korlátozás vezettek be. 

Alsóbbrendű utak:

Kecskemét belterületén, a Vízmű utcát (a Kecskemét-Kerekegyháza összekötő utat (5218-as jelű utat), az 52-es főút csomópontjának közelében, egy közel 100 méteres szakaszon lezárták útépítés miatt. A forgalmat önkormányzati utakon terelik el, csak az autóbusz közlekedés megengedett.

Kamionstop:

A következő kamiontilalom október 7-én szombaton 22 órától, október 8-án vasárnap 22 óráig lesz érvényben.. (Szeptember 1-től az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad már elmenni.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában