Előadások

2023.10.05. 14:14

Újraélesztési bemutatót tartottak a bácsalmási gimnáziumban – galériával

A közelgő újraélesztés világnapjához kapcsolódóan csütörtök délelőtt elsősegély-nyújtási bemutatót tartottak a Bácsalmási Hunyadi János Gimnáziumban.

Juhász Jenő

Ezt követően dr. Kőhidi Csaba mentőorvos újraélesztési előadást és gyakorlati bemutatót tartott.

Fotó: Juhász Jenő

Az óránként megtartott előadásokon Tímár Judit, a Magyar Vöröskereszt bácsalmási szervezetének a vezetője köszöntötte a jenlévő tanulókat. Rövid tájékoztatást adott az önkéntes véradás jelentőségéről és az elkövetkezendő időszak nyilvános programjairól.

Ezt követően dr. Kőhidi Csaba mentőorvos újraélesztési előadást és gyakorlati bemutatót tartott. Örömmel mondta, hogy a város központjában, a K&H bankautomatánál van egy nyilvános, mindenki által igénybe vehető újraélesztő eszköz is, mely jelentős segítséget nyújthat az életmentésben. Az előadás során a fiatalok megismerhették a Szív City applikáció használatának a jelentőségét, mellyel rövidebb időn belül megkezdhető az elsősegélynyújtás.

A mostani rendezvényen négy osztály vett részt, s így most már elmondható, hogy az intézmény valamennyi tanulója elsajátíthatta az újraélesztést az elmúlt három év során. Az elsősegély-nyújtási bemutató a Bácsalmási Mentő Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt és a Hunyadi János Gimnázium összefogásával valósult meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában