Bács-Kiskun

2023.10.09. 07:00

Új köntösben érkezik a vármegyei Prima díj

2023-ban a vármegye vállalkozói és cégei újra összefognak, hogy elismerjék és díjazzák a köztünk élő és dolgozó „hétköznapi hősöket”.

Baon.hu

Weninger Richárd házigazda a tavalyi Prima díjátadó gálán

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete jóvoltából 2005 óta minden évben átadásra kerülnek a vármegyei Prima díjak a kultúra, a tudomány és a sport legjelesebbnek ítélt képviselőinek, valamint díjazzák az év legsikeresebb vármegyei vállalkozóit, cégeit is.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy idén szeptemberben ismét megkezdhettük a 2023. évre tervezett vármegyei Prima díjak átadásának szervezési feladatait. Novemberben kerül megrendezésre a vármegyénk egyik legrangosabb kulturális eseményének számító Prima gála, melynek 18 éves hagyományát kívánjuk az idén is tovább folytatni – mondta Weninger Richárd, a VOSZ Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének elnöke.

– Ugyanakkor 2023 egyben a megújulás éve is – folytatta az elnök úr –, hiszen idéntől BOLDI kisplasztikája, az Égre törő íjászt megformázó alkotás kerül a három Prima díjas és a Prima Közönségdíjas birtokába. Az íját a magasba emelő íjász alakja a teljesítmény és a tehetség szárnyalását jelképezi, amely üzenet összhangban áll a Prima díj alapgondolatával és kifejezi a felfelé törekvés vágyát. Emelett a plasztika önmagában is mutatós és elegáns, bronzból készült alkotás, melynek anyagi értéke mintegy fél millió forintot képvisel.

– A díj mögött álló vállalkozói összefogás célja, hogy minden évben elismerésben részesüljenek akár ismert, vagy kevésbé ismert Bács-Kiskun vármegyei személyek, akik saját területükön olyan példaértékűen végzik tevékenységüket, hogy azzal példaképekké válnak mindannyiunk számára. Legyen az egy koraszülöttek megmentéséért fáradozó doktornő, vagy egy korát meghazudtoló, fáradhatatlanul küzdő atléta, vagy akár egy „meseszerű” óvodákat tervező építészmérnök, mi szeretnénk őket felkutatni és megmutatni a tehetségükből mindazt az értéket, amitől ők a mi „hétköznapi hőseinkké” válnak azáltal, hogy tartalmasabbá, színesebbé teszik az életünket – fejtette ki a díjátadó gála házigazdája.

Weninger Richárd elnök úr külön hangsúlyozta, hogy a rangos gála keretein belül a 18. alkalommal átadásra kerülő Prima díjak mellett, elismerésben részesülnek maguk a támogatók, vagyis a vállalkozók, cégek és vállalatok is. A gála keretein belül az Év vállalkozói díjakkal jutalmazzák majd a vármegye legsikeresebb és legeredményesebb vállalkozóit, illetve cégeit is, akik tevékenységükkel 2023-ban szintén példaértékűen tudtak teljesíteni.

A megújult Prima díj 2023. – Az égre törő íjász

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában