Szüret

2023.10.31. 17:44

Traktoros szüreti felvonulást tartottak Kunfehértón – galériával

Népi játékokkal és traktoros felvonulással várták az érdeklődőket a kunfehértói szüreti rendezvényen, ahol jótékony almaosztás és palacsintasütés is volt.

Pozsgai Ákos

Felvonultak a traktorok

Fotó: Pozsgai Ákos

Szép hagyomány, hogy minden ősszel a falu legnagyobb munkáltatója, az Aranykapu Zrt. egy láda almával ajándékozza meg a település lakóit, idén több mint kilencszáz ládával osztottak szét azoknak, akik lakcímkártyával igazolták, hogy helyben laknak. Jótékonykodtak a helyi vöröskeresztesek is, akik palacsintát sütöttek, az érte kapott adományokból a karácsonyi csomagokat finanszírozzák, amit majd a rászoruló családoknak juttatnak el az ünnepek előtt. 

A szüreti ünnepen népi játékokból álló játszótér várta a gyerekeket, az Erdei téren, ahol gyülekeztek a felvonulásra a helyi és környékbeli gazdák is a traktorokkal, majd rendőri felvezetéssel járták végig a falu utcáit. A szüreti menet után babakocsikkal vonultak a kisgyermekes családok a Községházától az Erdei térre, ahol tovább folytatódtak a szüreti programok.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában