MNÁMK

2023.10.17. 14:51

Terményünnepet tartottak a bajai iskolában – galériával

Terményünnepre várták vendégeiket nemzetiségi ruhába öltözött gyerekek és pedagógusok a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központ (MNÁMK) udvarán.

Márton Anna

A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központ (MNÁMK) udvarán gyűltek össze a gyerekek és a pedagógusok

Fotó: Beküldött fotó

Az ünnepélyes megnyitón Peter Stübler intézményvezető mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy az MNÁMK életében fontos szerepe van a hagyományőrző és egyben közösségépítő rendezvényeknek, így a terményünnepnek is. A szervezőknek megköszönte a munkát, majd mindenkinek jó szórakozást kívánt.

Az udvar ezt követően átalakult egy hatalmas szabadtéri táncszínpaddá. A kiváló hangulatról Emmert József harmonika kíséretével gondoskodott. A német nemzetiségi néptánc után a fakultatív programoké és az önfeledt játéké volt a főszerep. Kézműves foglalkozások, kékfestés, bábkészítés kukorica csuhéjából, ügyességi vetélkedők és hagyományos népi játékok várták a gyermekeket. A kiváló hangulatú délutánon kürtőskalács, mézeskalács és többfajta csokoládé várta az ínyenceket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában