Program

2023.10.08. 13:19

Szüreti felvonulást szervez a Piros Rózsa Táncegyüttes Kalocsán

Miközben a kalocsai járásban a legtöbb településen a szüret kezdetével egy időben, szeptemberben tartják a hagyományos szüreti felvonulást, Kalocsán a sokéves hagyomány szerint ezúttal is október második szombatján, 14-én, várhatóan 14:30 órakor indul a vidám lovas, fogatos, élőzenés menet, hogy a város utcáit bejárja.

Zsiga Ferenc

Fotó: Zsiga Ferenc

Kákonyi István főszervező, a Piros Rózsa Néptáncegyüttes Pécsiné Ács Sarolta-díjas táncosa portálunknak elmondta: a szüreti felvonulással sokéves hagyományt tartanak életben a táncosok. Ezúttal is élő muzsikaszótól, daloktól lesz hangos a város, amikor is a viseletbe öltözött táncosok és lovasok, fogatosok Kalocsa hét jellegzetes pontján tartanak majd táncbemutatóval egybekötött megállót. 

A helyszínek között legalább nyolc lovas kocsi szállítja majd a hagyományőrzőket, akik között az előzetes ígéretek szerint a testvértelepülés Kúla táncosai is ott lesznek. A néptánc seregszemléjének is tekinthető látványos felvonulásra a város valamennyi tánccsoportját, táncosát meghívták, és várhatóan a környékbeli tánccsoportok, de még a lovas közösségek tagjai is csatlakoznak majd – mondta Kákonyi István, aki az útvonalat is ismertette.

A szüreti felvonulás október 14 én lesz Kalocsa szerte.

A Csilás parkban várhatóan 14:30 órakor gyülekeznek majd a táncosok, onnan indulnak a Vidats utcai játszótérhez, majd a Möbel bútorbolt parkolójában tartanak bemutatót. A felvonulást a Hősök Útjai Szociális Otthonnál folytatják, onnan a Csajda csárdai, és a Kunszt Utcai Szociális Otthon állomásokon át érkeznek végül a Szentháromság térre, ahol fergeteges össztánccal zárul majd az idei szüreti felvonulás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában