Falujárás

2023.10.29. 11:42

Soltszentimre is készül a halloween megünneplésére

Népszerű a halloween ünnep Soltszentimrén is. Október 31-én rendezik meg a településen a Mindenszentek előestéjén a gyermek felvonulást. Falujárásra várják a gyerekeket és a felnőtteket.

Barta Zsolt

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Kedden 17 órakor várják a sétát tervezőket, a jelmezes gyerekeket a faluház előtt. Ahol ég a lámpa a házaknál, odamennek, hogy a kicsik édességeket kapjanak a fogadó családoknál. 

A Mindenszentek előtti nap estéje az egyik legnépszerűbb ünnep az Egyesült Államokban. Ekkor költik el a legtöbb pénzt még karácsony előtt a családok jelmezekre, tökre, lámpásokra. Az ünnep azért is érdekes, mert bár az USA-ban nagyon népszerű, valójában egy ősi európai ünnep. Az ókorban a kelták számára volt fontos, mivel az új év, illetve a hideg időszak kezdetét jelentette. A kelták úgy vélték, hogy az új év előtt a világ rendje megbillen az élők és a halottak világa között, a halottak pedig szabadon járnak az élők között. Ez az ünnep bekerült a római jeles napok közé, illetve a keresztény egyház is fontos napnak tartotta a halottak napját. Manapság a gyerekek öltöznek be boszorkányoknak, szellemeknek, és járják a házakat, hogy ott finomságokat kapjanak a fogadó családoknál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában