Állatok világnapja

2023.10.05. 13:00

Senki nem maradt ki: kígyót, hörcsögöt és teknősbékát is megáldottak Halason – galériával

Sok kis állatra kértek áldást Kiskunhalason is Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének ünnepén. Kutyák, macskák, egerek, hörcsögök, kígyó és még egy teknősbéka is áldásban részesült az alsóvárosi Szent Péter és Pál Római Katolikus Főplébánia templom előtt.

Pozsgai Ákos

A hörcsögök sem maradtak ki az áldásból

Fotó: Pozsgai Ákos

A városban második alkalommal áldottak meg kisállatokat, Seffer Attila plébános vezette a szertatást, aki elmondta, hogy a világszerte komoly hagyományokkal rendelkező ceremóniával azon túl, hogy áldást kapnak a házi kedvencek, a szerető és felelős állattartásra is szeretnék felhívni a figyelmet. Az állatok világnapján Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje előtt tisztelegnek, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy „mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.”

Sokan hozták el cicájukat és kutyájukat, de voltak egzotikus állatok is, kígyó, teknősbéka, hörcsög és kisegér is volt az áldásra váró kisállatok sorában. Seffer Attila plébános egyenként lépett oda mindegyik házi kedvenchez és hintette meg szentelt vízzel, valamint kérte a Mindenható áldását.

Rémánné Halmosi Éva, a Kiskunhalasi Kutyamentő Egyesület egy csodás esetről számolt be. – Az elmúlt évben az egyesület gondozásában lévő súlyos, daganatos betegségben szenvedő keverék kutyát hoztunk el, aki az áldás után jobban lett, pedig akkor nagyon úgy tűnt, hogy nem sok lehet neki hátra – mondta az önkéntes állatvédő, aki férjével most két cicát hoztak el az áldásra.

Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítő társként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet a felelős együttélés fontosságára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában