Kecskemét

2023.10.27. 20:20

Rovinjban jártak a Táncsics Kollégium pedagógusai

A kecskeméti Táncsics Kollégium tanárai Rovinjban szakmai tréningeken bővítették tudásukat, melyet a jövőben munkájuk során hasznosíthatnak. Az élménybeszámolókat a napokban tartották meg.

Sebestyén Hajnalka

Szakmai tréningeken bővítették tudásukat a pedagógusok

Forrás: Beküldött fotó

Sikeres pályázást követően a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium pedagógusai ERASMUS+ mobilitási program keretében különböző tréningeken vehettek részt a festői szépségű, horvátországi Rovinj városában. Az intézményből hat nevelőtanár egy-egy általa választott kurzuson bővíthette szakmai ismereteit, többek között pályaorientáció, IKT alkalmazások, asszertív kommunikáció terén.

A pedagógusok – egyelőre – rövid időtartamú mobilitásra pályáztak, a kurzusok időtartama hét munkanap volt. A mobilitással az volt a céljuk, hogy a kollégiumi foglalkozásokat, programokat tartalmi és módszertani szempontból megújítsák, bővítsék kapcsolatrendszerüket magyar és külföldi kollégákkal, intézményekkel. Az élménybeszámolók alapján nemcsak hasznos tudásra tettek szert a pedagógusok, de jutott idő városnézésre, tengerparti fürdőzésre is, hiszen utazási napokkal együtt 10 napot tölthettek Rovinjban.

Az ERASMUS+ ünnepét, az Erasmus Days-t a közelmúltban tartották meg. A kollégium is bekapcsolódott ebbe az országos és nemzetközi eseménybe. Ezen a héten élménybeszámolókat és módszertani bemutatókat tartottak azoknak a kollégáknak, akik nem utaztak el. Ám a diákok is képet kaptak arról, hogy nevelőik milyen tréningeken vettek részt, hiszen minden pedagógus interaktív, és informatív foglalkozásokat tartott számukra.

Az intézmény novemberben tartja a pályaorientációs információs napokat, ahol szintén több napot szentelnek az ERASMUS+ mobilitás során szerzett tudás megosztásának, továbbadásának.

A mobilitási időszakra járó teljes támogatás 2119 euró/fő volt. A mobilitás „Az Európai Unió Erasmus+ programjának finanszírozásával” valósult meg.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában