Magyar Ilona Általános Iskola

2023.10.27. 19:40

Pályaorientációs napot rendeztek a kecskeméti iskolában – galériával

A méhészettel és a kutyakozmetika szakmákkal ismerkedhettek meg a Magyar Ilonás 2/b osztály tanulói. Kiemelt vendégek is érkeztek: Beatles és Amy, az óriásuszkárok.

Sebestyén Hajnalka

Papp Márta kutyakozmetikus mutatta be a szakmáját

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti Magyar Ilona Általános Iskolában pénteken pályaorientációs napot tartottak. Minden osztály más-más programot szervezett magának, melynek küldetése a különböző szakmák megismertetése volt.  

A 2/b osztály tanítója, Füleki Anita két izgalmas programot talált ki a kisdiákoknak. Először Babinszki Zoltán és Orlik László méhész tartott egy interaktív előadást. Egy üvegkaptáron keresztül szemléltetették a kereten lévő méheket. Méhészruhát, füstölőt hoztak, és mézet is kóstoltattak a diákokkal. 

Ezt követően Papp Márta kutyakozmetikus mutatta be a szakmáját. Nem is akárhogyan, élő vendéggel. Két óriás uszkárral érkezett: Beatles volt a vendég. A szakember kutyanyírás közben sok érdekességet elmesélt a tanulóknak. Mindeközben a kisebb kutya, Amy szórakoztatta a gyerekeket. Fel-alá járkált az osztályban, mindenkitől kitörő örömmel fogadta a simogatást. 

Papp Márta 2004 óta dolgozik kutyakozmetikusként Kecskeméten. Három gyermekkel és kilenc kutyával él együtt, 2018 óta Magyarországon egyedülálló Barna Óriás Uszkár tenyészetet tudhat magaménak a Choco Marrone D'oro kennelt. Így elmondhatja magáról, hogy a munkája a hobbija és a szenvedélye egyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában