72 óra kompromisszum nélkül

2023.10.15. 12:32

Pálosszentkúton és Kígyóson is végeztek önkéntes munkát a majsai gimnazisták – galériával

A Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium diákjai immár negyedik alkalommal csatlakoztak a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű országos akcióhoz, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. A három nap során a fiatal önkéntesek kilépve egy kicsit a komfortzónájukból végeznek közhasznú munkákat másokért, környezetük, településük szebbé tételéért.

Tapodi Kálmán

A városszépítésben ismét példát mutatta a középiskolás fiatalok

Fotó: Tapodi Kálmán

Közel száz majsai gimnazista gyülekezett szombaton a plébánia melletti Szent István Ház udvarán, ahol Kullai Attila káplán, a középiskola lelkésze szólt az önkéntes szerepvállalás jelentőségéről, majd egy rövid imát követően elindultak a munkacsoportok a kijelölt huszonnyolc helyszínre. Mint megtudtuk: a városi intézmények mellett, ezúttal Pálosszentkúton és Kígyóson is szorgoskodtak a gimnazisták.

– Idén nagyrészt a város belterületén segédkezünk az intézményeknél, egyesületeknél, mint például itt a tájházban. Vannak gyerekek például a könyvtárban, a bölcsődékben, a művelődési központban, a Máltai Szeretetszolgálatnál és a város ökotanyáján, de akadnak akik a Menedékvárosba bicikliztek, hogy ott dolgozzonak. Mindenhol tárt karokkal fogadtak bennünket, hiszen ezeknek a munkáknak elvégzése nagy segítséget jelent  – mondta el Zerinváry Dóra a gimnázium némettanára, az akció helyi szervezője, aki örömmel számolt be arról, hogy a kollégái közül is sokan csatlakoztak a jótékonysági naphoz.

A plébániai közösség a gimnázium tanárainak együttműködésével, ezúttal is egy babgulyás ebéddel vendégelték meg a városszépítésben jó példát mutató fiatalokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában