Tökfaragó verseny

2023.10.28. 20:43

Örömteli hely volt szombaton a kömpöci töktér – galériával, videóval

„Kömpöc Tök tere, minden embör örömteli helye!” – hirdette a felirat a falu főterén, ami már több mint egy évtizede helyszíne tökfaragó versenynek.

Tapodi Kálmán

A szombat délutáni versenyre összesen huszonhárom versenyző hozta el az odahaza ötletesen kifaragott tököket

Fotó: Tapodi Kálmán

A helyi asszonyklub tagjai már napokkal ezelőtt „töktérré” díszítették a templom melletti területet, és verseny napján is korán keltek, hogy százszámra süssék a palacsintát és a kenyérlángost az összejövetelre. A lányok-asszonyok rengeteg házi süteménnyel is készültek a vendégfogadásra és szokásoknak megfelelően babgulyás is várta a résztvevőket. A főtéren gyülekezők időközben aggódva lesték az eget és egy kis időre mindenki a felállított sátorban keresett menedéket az eső elől, amelynek végén egy szivárvány volt a természet kárpótlása a kellemetlen közjátékért.

A szombat délutáni versenyre összesen huszonhárom versenyző hozta el az odahaza ötletesen kifaragott tököket. A szervezők versenyt hirdettek a legszebben díszített porták között is, amelynek győztese Kövérné Nagy Ildikó lett. A „Kömpöc legnagyobb töke” díjat idén Nagy Tibor és családja nyerte, akik egy 38,5 kg-os tökkel neveztek. A felnőttek tökfaragó versenyének első helyezettje Nagy Enikő lett, megelőzve Apró Melisszát és Süli Enikőt. A gyerekek versenyét Keresztesi Zsombor nyerte, Bagi Nimród és Bangó Orsolya előtt.

 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában