Múltidéző

2023.10.22. 17:32

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Baon.hu

Forrás: Olvasói fotó

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2003 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

Forrás: Olvasói fotó

Vasutasok 

Kecskemétről Maksa Balázs nagyapjára, Veszelszki Imrére emlékezne meg ezzel a régi felvétellel. A Kecskeméti Vasútállomáson készült a vasutasokról, az 1960-as évek második felében. Balról a harmadik Veszelszki Imre. Jobbról az első Sohajda Elek fűtő, mellette a mozdonyvezető. A háttérben egy 375-ös gőzös látható.

Forrás: Olvasói fotó

8-as tanulószoba

 Kecskemétről Balogné Imrefi Anna 1980-ba kalauzolná el a nosztalgiázókat. Az egykori kecskeméti Országos Nevelő Intézetben (ONI) lakott 1973-78. között, a 8-as tanulószobához tartozott, nevelőtanáruk Kima Miklósné Éva néni volt. Ez a fénykép 1980-ban készült a lányokról és nevelőtanárukról, egy találkozó alkalmával. Az ONI-család tagjai, a több évtized alatt odajárt öregdiákok november 4-én tartanak nagy országos találkozót régi iskolájukban. 

Forrás: Olvasói fotó

Öregdiákok 

Kecelről Udvarhelyi István nyugalmazott iskolaigazgató, vasdiplomás pedagógus 1986-ba repítené vissza a nosztalgiázókat. A keceli művelődési ház aulájában örökítette meg az öregdiák találkozó résztvevőiből hat főt. Balról a harmadik a felesége édesapja, Polyák Ferenc. A szépkorúak 1916-ban végezték el a hat elemit. Az öregdiákokat Olvasónk, mint igazgató fogadta.

Forrás: Olvasói fotó

Hadgyakorlat

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes egy 1996. július 22-ei emlékét idézné fel. A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Harcászati Repülőezred hadtápszolgálat személyi állománya állt a kamera elé a Cooperative Change-96 fedőnevű NATO hadgyakorlaton. Középen Olvasónk, tőle jobbra Pálinkás Zoltánné, Engi Imre ezredes. A fotón látható többek közt: Boczki László, Éles Tamás, Bakos Imre, Varga Zoltán, Baracsi István, Dubán Gyula. 

Forrás: Olvasói fotó

Kirándulás 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár ezzel a régi fotóval szeretne kedveskedni az ágasegyházi régi fotókat kedvelőknek. Több évtizeddel ezelőtt örökített meg egy iskolás kirándulást a fénykép, éppen a Dunához indultak kikapcsolódni.

Forrás: Olvasói fotó

Mamával 

Kecskemétről Szijjártó László saját fotójával idézné fel a gyermekkorát. Olvasónk 1961. május 12-én született a család első fiúgyermekeként. A felvételen még kisgyermekként látható Szijjártó mamájával. A fényképet nézegetve mindig sok kedves emlék jut eszébe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában